Grillade havskräftor med nudelsallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Grillade havskräftor penslade med ett lime- och chilismör. Serveras till en fräsch nudelsallad med böngroddar, morötter och koriander.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 150 g risnudlar
  • 2 morötter
  • 2 salladslökar
  • 3 dl färska böngroddar
  • 0.5 dl sesamfrön, torrostade
  • 1 kruka färsk koriander, grovt skuren
  • Dressing
  • 0.5 dl japansk soja
  • 2 msk vatten
  • 2 msk fisksås
  • 1 msk strösocker
  • 1 lime, pressad saft
  • 0.5 röd chili, finhackad
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • Havskräftor
  • 12 havskräftor
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 0.5 röd chili, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 lime, finrivet skal
  • flingsalt

Gör så här

  1. Tillaga nudlarna enligt anvisningen på förpackningen och skölj sedan i kallt vatten.
  2. Strimla morötter och salladslök. Rör ihop soja, vatten, fisksås, socker och limesaft.
  3. Tillsätt chili och ingefära och vänd ihop med nudlar, grönsaker och sesamfrön. Toppa med koriander.
  4. Dela kräftorna på längden. Rör ihop smör, chili, vitlök och limeskal (endast det gröna). Bred lite av smöret på kräftorna.
  5. Grilla hastigt över het glöd. Klicka på mer smör och smula över flingsalt. Servera med nudelsalladen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Goi Cuon

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Wok med kräftstjärtar

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Glasnudelsallad med sotade pilgrimsmusslor och vattenmelon

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Nudelsallad med räkor och mango

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Räkcurry med citrongräs

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Ljummen nudelsallad med räkor

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Vårrullar med rispapper

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Risnudelsallad med kokos- och limeräkor

Betyg
Betyg
(14)
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 150 g risnudlar
  • 2 morötter
  • 2 salladslökar
  • 3 dl färska böngroddar
  • 0.5 dl sesamfrön, torrostade
  • 1 kruka färsk koriander, grovt skuren
  • Dressing
  • 0.5 dl japansk soja
  • 2 msk vatten
  • 2 msk fisksås
  • 1 msk strösocker
  • 1 lime, pressad saft
  • 0.5 röd chili, finhackad
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • Havskräftor
  • 12 havskräftor
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 0.5 röd chili, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 lime, finrivet skal
  • flingsalt

Grillade havskräftor med nudelsallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Grillade havskräftor penslade med ett lime- och chilismör. Serveras till en fräsch nudelsallad med böngroddar, morötter och koriander.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tillaga nudlarna enligt anvisningen på förpackningen och skölj sedan i kallt vatten.
  2. Strimla morötter och salladslök. Rör ihop soja, vatten, fisksås, socker och limesaft.
  3. Tillsätt chili och ingefära och vänd ihop med nudlar, grönsaker och sesamfrön. Toppa med koriander.
  4. Dela kräftorna på längden. Rör ihop smör, chili, vitlök och limeskal (endast det gröna). Bred lite av smöret på kräftorna.
  5. Grilla hastigt över het glöd. Klicka på mer smör och smula över flingsalt. Servera med nudelsalladen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Goi Cuon

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Wok med kräftstjärtar

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Glasnudelsallad med sotade pilgrimsmusslor och vattenmelon

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Nudelsallad med räkor och mango

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Räkcurry med citrongräs

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Ljummen nudelsallad med räkor

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Vårrullar med rispapper

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Risnudelsallad med kokos- och limeräkor

Betyg
Betyg
(14)