Grillade grönsaker med risoni
  • Tid 30 min

Grillade grönsaker med risoni

5 (3 betyg)

Grönsakerna grillas först och sedan vänds de runt i en vitlöksolja. Därefter läggs de på risoni som är smaksatt med parmesan och basilika. Servera som det är eller på din grillbuffé.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

4 portioner
  • 1 zucchini
  • 125 g broccoli
  • 1 paprika
  • 200 g körsbärstomater, gärna på kvist
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 4 dl risoni
  • 2 dl finriven parmesan
  • 1 msk olivolja
  • 1 kruka basilika, strimlade blad
  • flingsalt och svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skär zucchini i sneda skivor och skär broccolin i skivor genom stammen. Dela och kärna ur paprikan. Grilla grönsakerna tills de är mjuka med fin färg. Grilla tomaterna tills de börjar spricka. Skär den grillade paprikan i mindre bitar. Riv ner vitlöken i oljan och vänd varsamt runt grönsakerna i den. Smaka av med salt.

  2. 2

    Koka risonin enligt anvisning på förpackningen. Vänd ner parmesan, olja och basilika. Toppa med de grillade grönsakerna, salta och peppra.

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Ida

    Riktigt gott! En favorit!

  • Sofia

    Supergott!!!