Grillade blomkålsspett med quinoa- och fetaostsallad

Betyg (1-5):
3.67 (3 betyg)

Blomkål som penslas med bbq-sås och grillas kommer att bli en ny hit på din grill i sommar! Servera spetten med en quinoasallad med fetaost, sojabönor och färsk spenat.

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 15 st
  • 2 dl quinoa, gärna svart
  • 125 g frysta gröna sojabönor, tinade
  • 150 g fetaost
  • 1 liten rödlök, tunt skivad
  • 70 g babyspenat
  • 0.5 kruka oregano
  • 1 litet blomkålshuvud
  • 1 dl barbequesås
  • salt
  • Dressing:
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 1 msk flytande honung
  • 0.5 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar

Gör så här

  1. Koka quinoan enligt anvisningen på förpackningen. Låt svalna. Blanda alla ingredienser till dressingen. Vänd ihop dressingen med quinoa, sojabönor, smulad fetaost, rödlök, spenat och oreganoblad.
  2. Plocka loss buketter från blomkålen och trä upp dem på spett (blötlagda om du använder träspett). Pensla med bbq-sås och salta. Grilla till fin färg över direkt glöd, flytta sedan till indirekt glöd och låt mjukna under lock. Servera blomkålsspetten till salladen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella - Coop

(41)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer - Coop

(0)

Halloumiburgare med mustig salsa - Coop

(1)

Caesarsallad med grillade kungsräkor - Coop

(1)

Lotta Lundgren - Panzanella express - Coop

(26)

Flatbread med julskinka och grönkålschips - Coop

(0)

Vegopizza på kikärtsbotten - Coop

(10)

Köttfärssoppa tacostyle - Coop

(10)
15 st
  • Ingredienser 15 st
  • 2 dl quinoa, gärna svart
  • 125 g frysta gröna sojabönor, tinade
  • 150 g fetaost
  • 1 liten rödlök, tunt skivad
  • 70 g babyspenat
  • 0.5 kruka oregano
  • 1 litet blomkålshuvud
  • 1 dl barbequesås
  • salt
  • Dressing:
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 1 msk flytande honung
  • 0.5 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar

Grillade blomkålsspett med quinoa- och fetaostsallad

Betyg (1-5):
3.67 (3 betyg)

Blomkål som penslas med bbq-sås och grillas kommer att bli en ny hit på din grill i sommar! Servera spetten med en quinoasallad med fetaost, sojabönor och färsk spenat.

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka quinoan enligt anvisningen på förpackningen. Låt svalna. Blanda alla ingredienser till dressingen. Vänd ihop dressingen med quinoa, sojabönor, smulad fetaost, rödlök, spenat och oreganoblad.
  2. Plocka loss buketter från blomkålen och trä upp dem på spett (blötlagda om du använder träspett). Pensla med bbq-sås och salta. Grilla till fin färg över direkt glöd, flytta sedan till indirekt glöd och låt mjukna under lock. Servera blomkålsspetten till salladen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella - Coop

(41)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer - Coop

(0)

Halloumiburgare med mustig salsa - Coop

(1)

Caesarsallad med grillade kungsräkor - Coop

(1)

Lotta Lundgren - Panzanella express - Coop

(26)

Flatbread med julskinka och grönkålschips - Coop

(0)

Vegopizza på kikärtsbotten - Coop

(10)

Köttfärssoppa tacostyle - Coop

(10)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies