
Grillade blomkålsspett med quinoa- och fetaostsallad
Betyg (1-5):
Blomkål som penslas med bbq-sås och grillas kommer att bli en ny hit på din grill i sommar! Servera spetten med en quinoasallad med fetaost, sojabönor och färsk spenat.
Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 2 dl quinoa, gärna svart
- 125 g frysta gröna sojabönor, tinade
- 150 g fetaost
- 1 liten rödlök, tunt skivad
- 70 g babyspenat
- 0.5 kruka oregano
- 1 litet blomkålshuvud
- 1 dl barbequesås
- salt
- Dressing:
- 3 msk olivolja
- 2 msk vit balsamvinäger
- 1 msk flytande honung
- 0.5 vitlöksklyfta, finriven
- 1 tsk flingsalt
- 0.5 tsk svartpeppar
Gör så här
- Koka quinoan enligt anvisningen på förpackningen. Låt svalna. Blanda alla ingredienser till dressingen. Vänd ihop dressingen med quinoa, sojabönor, smulad fetaost, rödlök, spenat och oreganoblad.
- Plocka loss buketter från blomkålen och trä upp dem på spett (blötlagda om du använder träspett). Pensla med bbq-sås och salta. Grilla till fin färg över direkt glöd, flytta sedan till indirekt glöd och låt mjukna under lock. Servera blomkålsspetten till salladen.
Liknande recept
Grillade blomkålsspett med quinoa- och fetaostsallad
Betyg (1-5):
Blomkål som penslas med bbq-sås och grillas kommer att bli en ny hit på din grill i sommar! Servera spetten med en quinoasallad med fetaost, sojabönor och färsk spenat.
Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Koka quinoan enligt anvisningen på förpackningen. Låt svalna. Blanda alla ingredienser till dressingen. Vänd ihop dressingen med quinoa, sojabönor, smulad fetaost, rödlök, spenat och oreganoblad.
- Plocka loss buketter från blomkålen och trä upp dem på spett (blötlagda om du använder träspett). Pensla med bbq-sås och salta. Grilla till fin färg över direkt glöd, flytta sedan till indirekt glöd och låt mjukna under lock. Servera blomkålsspetten till salladen.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!