Grillade blomkålsspett med quinoa- och fetaostsallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Blomkål som penslas med bbq-sås och grillas kommer att bli en ny hit på din grill i sommar! Servera spetten med en quinoasallad med fetaost, sojabönor och färsk spenat.

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl quinoa, gärna svart
  • 125 g frysta gröna sojabönor, tinade
  • 150 g fetaost
  • 1 liten rödlök, tunt skivad
  • 70 g babyspenat
  • 0.5 kruka oregano
  • 1 litet blomkålshuvud
  • 1 dl barbequesås
  • salt
  • Dressing:
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 1 msk flytande honung
  • 0.5 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar

Gör så här

  1. Koka quinoan enligt anvisningen på förpackningen. Låt svalna. Blanda alla ingredienser till dressingen. Vänd ihop dressingen med quinoa, sojabönor, smulad fetaost, rödlök, spenat och oreganoblad.
  2. Plocka loss buketter från blomkålen och trä upp dem på spett (blötlagda om du använder träspett). Pensla med bbq-sås och salta. Grilla till fin färg över direkt glöd, flytta sedan till indirekt glöd och låt mjukna under lock. Servera blomkålsspetten till salladen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Isbergssallad med bacon och blue cheese-dressing

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Lasagne med stekt aubergine och fetaost

Betyg
Betyg
(54)
Spara recept

Marockansk couscous med grillade grönsaker

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Ugnsbakade bönor med cream cheese

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Spagetti med tomatsås

Betyg
Betyg
(51)
Spara recept

Zucchinigratäng med korv

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Grillad grilloumimacka

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Grillad sparris med chorizo

Betyg
Betyg
(25)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 2 dl quinoa, gärna svart
  • 125 g frysta gröna sojabönor, tinade
  • 150 g fetaost
  • 1 liten rödlök, tunt skivad
  • 70 g babyspenat
  • 0.5 kruka oregano
  • 1 litet blomkålshuvud
  • 1 dl barbequesås
  • salt
  • Dressing:
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 1 msk flytande honung
  • 0.5 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar

Grillade blomkålsspett med quinoa- och fetaostsallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Blomkål som penslas med bbq-sås och grillas kommer att bli en ny hit på din grill i sommar! Servera spetten med en quinoasallad med fetaost, sojabönor och färsk spenat.

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka quinoan enligt anvisningen på förpackningen. Låt svalna. Blanda alla ingredienser till dressingen. Vänd ihop dressingen med quinoa, sojabönor, smulad fetaost, rödlök, spenat och oreganoblad.
  2. Plocka loss buketter från blomkålen och trä upp dem på spett (blötlagda om du använder träspett). Pensla med bbq-sås och salta. Grilla till fin färg över direkt glöd, flytta sedan till indirekt glöd och låt mjukna under lock. Servera blomkålsspetten till salladen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Isbergssallad med bacon och blue cheese-dressing

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Lasagne med stekt aubergine och fetaost

Betyg
Betyg
(54)
Spara recept

Marockansk couscous med grillade grönsaker

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Ugnsbakade bönor med cream cheese

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Spagetti med tomatsås

Betyg
Betyg
(51)
Spara recept

Zucchinigratäng med korv

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Grillad grilloumimacka

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Grillad sparris med chorizo

Betyg
Betyg
(25)