
Grillad torskrygg med äppelsalsa
Betyg (1-5):
Att grilla torskrygg så att skinnet blir så där härligt knaprigt är verkligen gott. Servera med äppelsalsa med dill så infinner sig sommarkänslan direkt.
Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 1 kg färskpotatis
- 4 bitar torskrygg med skinn (à 150 g)
- Äppelsalsa:
- 2 äpplen, gärna Granny Smith
- 2 salladslökar
- 20 g dill (ca 0,5 kruka)
- 0.5 dl olivolja
- 0.5 citron, pressad saft
- 0.5 dl små kapris
Gör så här
- Koka potatisen i saltat vatten. Salta fisken och låt vila ca 15 min. Skala och tärna äpplet fint. Strimla salladslöken och hacka dillen grovt. Rör ihop alla ingredienserna till salsan.
- Pensla fiskens skinnsida med olja och lägg fiskbitarna på grillen med skinnsidan nedåt. Rör inte fisken förrän den har en ordentlig grillyta. Flytta fisken till indirekt glöd och grilla till en innertemperatur på 48°, gärna under lock.
- Skeda salsan på fisken vid servering och servera med nykokt potatis.
Servering
Grilla en citron på snittsidan till fin färg och servera till.
Liknande recept
Grillad torskrygg med äppelsalsa
Betyg (1-5):
Att grilla torskrygg så att skinnet blir så där härligt knaprigt är verkligen gott. Servera med äppelsalsa med dill så infinner sig sommarkänslan direkt.
Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Koka potatisen i saltat vatten. Salta fisken och låt vila ca 15 min. Skala och tärna äpplet fint. Strimla salladslöken och hacka dillen grovt. Rör ihop alla ingredienserna till salsan.
- Pensla fiskens skinnsida med olja och lägg fiskbitarna på grillen med skinnsidan nedåt. Rör inte fisken förrän den har en ordentlig grillyta. Flytta fisken till indirekt glöd och grilla till en innertemperatur på 48°, gärna under lock.
- Skeda salsan på fisken vid servering och servera med nykokt potatis.
Servering
Grilla en citron på snittsidan till fin färg och servera till.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!