Grillad lax med äppel- och kaprissalsa

Grillad lax med äppel- och kaprissalsa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Grilla lax och servera med riktigt somriga tillbehör! Tärnat äpple blandat med kapris, purjolök, dill och citron blir en frisk salsa som passar perfekt till den feta laxen.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
  • 1 kg färskpotatis
  • 1 kg laxfilé med skinn, mittbiten
  • 1 msk flingsalt
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 citron, i klyftor
  • dill, till garnering
  • Äppel- och kaprissalsa:
  • 2 syrliga äpple, fint tärnade
  • 0.5 purjolök, tunt skivad
  • 1 dl grovt skuren dill
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 0.5 dl små kapris
  • 0.5 dl kallpressad rapsolja
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Blanda ingredienserna till salsan, smaka av med salt och peppar.
  2. Skär laxen i fyra bitar, pensla med olja, även på skinnsidan, och strö över flingsalt. Lägg på grillen över het glödbädd med skinnet nedåt. Vänd efter ca 4 min och grilla tills laxen nästan ser genomgrillad ut på sidorna.
  3. Låt laxen vila ca 5 min innan servering. Lägg salsan på ett stort fat, lägg på laxen och garnera med citronklyftor och dill. Servera med potatisen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Petra

2020-05-28

Super easy with great taste!

Grillad lax med äppel- och kaprissalsa
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 1 kg färskpotatis
  • 1 kg laxfilé med skinn, mittbiten
  • 1 msk flingsalt
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 citron, i klyftor
  • dill, till garnering
  • Äppel- och kaprissalsa:
  • 2 syrliga äpple, fint tärnade
  • 0.5 purjolök, tunt skivad
  • 1 dl grovt skuren dill
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 0.5 dl små kapris
  • 0.5 dl kallpressad rapsolja
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • salt och svartpeppar

Grillad lax med äppel- och kaprissalsa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Grilla lax och servera med riktigt somriga tillbehör! Tärnat äpple blandat med kapris, purjolök, dill och citron blir en frisk salsa som passar perfekt till den feta laxen.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Blanda ingredienserna till salsan, smaka av med salt och peppar.
  2. Skär laxen i fyra bitar, pensla med olja, även på skinnsidan, och strö över flingsalt. Lägg på grillen över het glödbädd med skinnet nedåt. Vänd efter ca 4 min och grilla tills laxen nästan ser genomgrillad ut på sidorna.
  3. Låt laxen vila ca 5 min innan servering. Lägg salsan på ett stort fat, lägg på laxen och garnera med citronklyftor och dill. Servera med potatisen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Petra

2020-05-28

Super easy with great taste!