Fiskbullar i citrongräddsås
  • Tid 30 min

Fiskbullar i citrongräddsås

4 (16 betyg)

Hemmagjorda fiskbollar i gräddig citronsås

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 15

Ingredienser

4 portioner
  • 800 g potatis
  • 400 g fryst torskfilé eller sej (tinad)
  • 1 ägg
  • 0.5 dl finhackad dill
  • 0.5 dl riven gul lök
  • 0.5 citron, finrivet skal
  • 1 tsk salt
Citrongräddsås
  • 3 dl vatten
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 3 dl grädde
  • 0.5 citron, pressad saft
Fänkålssallad
  • 1 fänkål, tunt hyvlad
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1 krm salt
  • 50 g ärtskott
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka potatisen i saltat vatten. Finhacka fisken till en färs eller mixa hastigt i en maskin med knivblad. Blanda med ägg, dill, lök, citronskal och salt.

  2. 2

    Häll av ev vätska som bildas. Forma små bollar med blöta händer.

Sås:

  1. 1

    Koka upp vattnet och smula ner buljongtärningen. Tillsätt grädde och citronsaft. Lägg försiktigt ner bollarna i såsen.

  2. 2

    Låt puttra på låg värme tills de är klara, 7–10 min. Krama runt fänkålen med citronsaft och salt. Vänd ner ärtskotten.

  3. 3

    Servera fiskbollarna med kokt potatis och fänkålssallad.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
En vanlig blandad grönsallad från en mixpåse, med vinägrette till, funkar lika bra som tillbehör.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

7 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Dahyu

    Jag kokade fänkål i såsen. Det blev gott.

  • Maria

    Höll inte ihop... ska det stå..

  • Maria

    Mina bollar hälsinge ihop!

  • Petra

    Glömde ägget, gick lika bra ändå!

Visa fler