Grillad spetskål och sparris med brynt misosmör

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Underbart gott att grilla spetskål, aubergine och sparris som toppas med ett brynt smör smaksatt med misopasta. Servera med ris. Recept av Jennie Walldén.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl sushiris, eller grötris
  • 1 spetskål
  • 1 aubergine
  • neutral olja, att pensla med
  • 250 g sparris, ansad
  • 0.5 dl finhackad gräslök
  • 3 msk pumpakärnor, rostade
  • salt och svartpeppar
  • Misosmör
  • 200 g smör
  • 1 dl vit misopasta eller 0,5 dl mörk
  • 0.5 dl vitt vin
  • 1 msk strösocker
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningpå förpackningen. Skär kåleni breda klyftor och aubergineni skivor på längden.
  2. Grilla kålen tills den fått fin färg och lägg över till indirekt glöd så att den blir mjuk.
  3. Grilla auberginen tillsden fått fin färg och är mjuk, pensla med olja under grillningen. Grilla sparrisen ca 3 min.

Misosmör

  1. Smält smöret till fin färg och nötig doft. Dra av kastrullen, tillsätt miso, vin och socker. Rör om och smaka av med salt och peppar.
  2. Skeda misosmöret över grönsakernavid servering och toppamed gräslök och pumpakärnor. Servera med riset.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Caesarsallad med räkor

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Färsk tortellini med gräddstuvad grönkål

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Kycklingfilé med pumpa

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Japanskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Rödgrön caesar coleslaw

Betyg
Betyg
(2)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 3 dl sushiris, eller grötris
  • 1 spetskål
  • 1 aubergine
  • neutral olja, att pensla med
  • 250 g sparris, ansad
  • 0.5 dl finhackad gräslök
  • 3 msk pumpakärnor, rostade
  • salt och svartpeppar
  • Misosmör
  • 200 g smör
  • 1 dl vit misopasta eller 0,5 dl mörk
  • 0.5 dl vitt vin
  • 1 msk strösocker
  • salt och svartpeppar

Grillad spetskål och sparris med brynt misosmör

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Underbart gott att grilla spetskål, aubergine och sparris som toppas med ett brynt smör smaksatt med misopasta. Servera med ris. Recept av Jennie Walldén.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningpå förpackningen. Skär kåleni breda klyftor och aubergineni skivor på längden.
  2. Grilla kålen tills den fått fin färg och lägg över till indirekt glöd så att den blir mjuk.
  3. Grilla auberginen tillsden fått fin färg och är mjuk, pensla med olja under grillningen. Grilla sparrisen ca 3 min.

Misosmör

  1. Smält smöret till fin färg och nötig doft. Dra av kastrullen, tillsätt miso, vin och socker. Rör om och smaka av med salt och peppar.
  2. Skeda misosmöret över grönsakernavid servering och toppamed gräslök och pumpakärnor. Servera med riset.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Caesarsallad med räkor

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Färsk tortellini med gräddstuvad grönkål

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Kycklingfilé med pumpa

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Japanskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Rödgrön caesar coleslaw

Betyg
Betyg
(2)