Grillad saltimboccatorsk med linssallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.67 (12 betyg)

Få god sälta på torsken med lufttorkad skinka.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Saltinboccatorsk:
  • 600 g torskrygg
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 8 salviablad
  • 8 skivor lufttorkad skinka
  • 1 tsk salt
  • Linssallad:
  • 3 dl röda linser
  • 1.5 dl hasselnötter
  • 3 skivade stjälkar blekselleri
  • 50 g rucola
  • 2 msk olivolja
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

Linssallad

  1. Koka linserna enligt anvisningen på förpackningen. Låt svalna. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna tills skalet börjar lossna. Häll nötterna i en kökshandduk och gnugga nötterna mot varandra i handduken så skalet lossnar. Grovhacka nötterna.
  2. Blanda ihop linser, nötter, selleri, rucola och smaka av med olja, limeskal, saft, salt och peppar.

Saltinboccatorsk

  1. Salta och peppra fisken. Lägg salviablad på torskbitarna och linda skinkan runtom.
  2. Grilla fisken i 6-8 min runtom, till en innertemperatur på 50°. Servera linssalladen till fisken.

Tips

Det går även bra att använda lax.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kycklingmackor caesar-style

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Kycklingburgare med caesardressing

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Lax- och prosciuttosallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Flygande Jakob på torsk

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Fläskfilé tonnato

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Kalv med rökt lax

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Spett med bläckfisk och räkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Baconlindad torskrygg med potatiskross

Betyg
Betyg
(21)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • Saltinboccatorsk:
  • 600 g torskrygg
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 8 salviablad
  • 8 skivor lufttorkad skinka
  • 1 tsk salt
  • Linssallad:
  • 3 dl röda linser
  • 1.5 dl hasselnötter
  • 3 skivade stjälkar blekselleri
  • 50 g rucola
  • 2 msk olivolja
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt

Grillad saltimboccatorsk med linssallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.67 (12 betyg)

Få god sälta på torsken med lufttorkad skinka.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

Linssallad

  1. Koka linserna enligt anvisningen på förpackningen. Låt svalna. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna tills skalet börjar lossna. Häll nötterna i en kökshandduk och gnugga nötterna mot varandra i handduken så skalet lossnar. Grovhacka nötterna.
  2. Blanda ihop linser, nötter, selleri, rucola och smaka av med olja, limeskal, saft, salt och peppar.

Saltinboccatorsk

  1. Salta och peppra fisken. Lägg salviablad på torskbitarna och linda skinkan runtom.
  2. Grilla fisken i 6-8 min runtom, till en innertemperatur på 50°. Servera linssalladen till fisken.

Tips

Det går även bra att använda lax.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kycklingmackor caesar-style

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Kycklingburgare med caesardressing

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Lax- och prosciuttosallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Flygande Jakob på torsk

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Fläskfilé tonnato

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Kalv med rökt lax

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Spett med bläckfisk och räkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Baconlindad torskrygg med potatiskross

Betyg
Betyg
(21)