Grillad saltimboccatorsk med linssallad

Betyg (1-5):
2.67 (12 betyg)

Få god sälta på torsken med lufttorkad skinka.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Saltinboccatorsk:
  • 600 g torskrygg
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 8 salviablad
  • 8 skivor lufttorkad skinka
  • Linssallad:
  • 3 dl röda linser
  • 1.5 dl hasselnötter
  • 3 skivade stjälkar blekselleri
  • 50 g rucola
  • 2 msk olivolja
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 0.5 tsk svartpeppar

Gör så här

Linssallad

  1. Koka linserna enligt anvisningen på förpackningen. Låt svalna. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna tills skalet börjar lossna. Häll nötterna i en kökshandduk och gnugga nötterna mot varandra i handduken så skalet lossnar. Grovhacka nötterna.
  2. Blanda ihop linser, nötter, selleri, rucola och smaka av med olja, limeskal, saft, salt och peppar.

Saltinboccatorsk

  1. Salta och peppra fisken. Lägg salviablad på torskbitarna och linda skinkan runtom.
  2. Grilla fisken i 6-8 min runtom, till en innertemperatur på 50°. Servera linssalladen till fisken.

Tips

Det går även bra att använda lax.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kalv med rökt lax

(0)

Fläskfilé tonnato

(6)

Lax- och prosciuttosallad

(4)

Laxsida med picklad färskpotatissallad

(11)

Gös i ugn

(63)

Köttbullar med ansjovis och västerbottensost

(17)

Baconlindad torskrygg med potatiskross

(12)

Caesarburgare

(3)
11 st
  • Saltinboccatorsk:
  • 600 g torskrygg
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 8 salviablad
  • 8 skivor lufttorkad skinka
  • Linssallad:
  • 3 dl röda linser
  • 1.5 dl hasselnötter
  • 3 skivade stjälkar blekselleri
  • 50 g rucola
  • 2 msk olivolja
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 0.5 tsk svartpeppar

Grillad saltimboccatorsk med linssallad

Betyg (1-5):
2.67 (12 betyg)

Få god sälta på torsken med lufttorkad skinka.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

Linssallad

  1. Koka linserna enligt anvisningen på förpackningen. Låt svalna. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna tills skalet börjar lossna. Häll nötterna i en kökshandduk och gnugga nötterna mot varandra i handduken så skalet lossnar. Grovhacka nötterna.
  2. Blanda ihop linser, nötter, selleri, rucola och smaka av med olja, limeskal, saft, salt och peppar.

Saltinboccatorsk

  1. Salta och peppra fisken. Lägg salviablad på torskbitarna och linda skinkan runtom.
  2. Grilla fisken i 6-8 min runtom, till en innertemperatur på 50°. Servera linssalladen till fisken.

Tips

Det går även bra att använda lax.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kalv med rökt lax

(0)

Fläskfilé tonnato

(6)

Lax- och prosciuttosallad

(4)

Laxsida med picklad färskpotatissallad

(11)

Gös i ugn

(63)

Köttbullar med ansjovis och västerbottensost

(17)

Baconlindad torskrygg med potatiskross

(12)

Caesarburgare

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies