Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
  • 1 kg paprikor av olika slag
  • 1 dl delad rödlök
  • 1 röd chili
  • 1 halverad lime
  • 200 g halloumi
  • 70 g rucola
  • Chipotlevinägrett:
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 tsk chipotlechipulver alt 2 tsk rökt paprikapulver
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 1 msk strösocker
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Grilla paprikorna hela i ca 10 min runt om. Grilla även lök, chili och lime tills de mjuknat.
  2. Skär haloumin i skivor och grilla tills båda sidor fått fin grillyta. Strimla sedan skivorna.

Chipotlevinägrett

  1. Blanda alla ingredienser till vinägretten med stavmixer eller i matberedare.
  2. Ta bort kärnhus och strimla paprikorna. Skär rödlöken i klyftor och strimla chilin.
  3. Lägg ut rucola på ett serveringsfat och toppa med paprika, haloumi, chili och lök. Ringla över vinägrett och servera direkt med limehalvorna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-09-21

Hej A! Tack för att du påpekade det. Det ska, som du skriver, vara 2 msk vitvinsvinäger. Den limen du grillar ska vara 1 st i två halvor och i dressingen har du 1 lime (skal + saft). Paprikorna ska du grilla i ca 10 min. Mvh Maja, redaktör

A

2020-09-20

"2 vitvinsvinäger"? Chansar på 2 msk. I ingredienser tår det bara 1 lime, men man ska uppenbarligen ha både i dressingen och sen i salladen. Hade varit bra om de stod hur långt man ska ta paprikorna. Svart skal? Mjuka?

Jenny

2014-01-19

Supergod sallad till grillat kött.

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 kg paprikor av olika slag
  • 1 dl delad rödlök
  • 1 röd chili
  • 1 halverad lime
  • 200 g halloumi
  • 70 g rucola
  • Chipotlevinägrett:
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 tsk chipotlechipulver alt 2 tsk rökt paprikapulver
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 1 msk strösocker
  • 0.5 tsk salt

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Grilla paprikorna hela i ca 10 min runt om. Grilla även lök, chili och lime tills de mjuknat.
  2. Skär haloumin i skivor och grilla tills båda sidor fått fin grillyta. Strimla sedan skivorna.

Chipotlevinägrett

  1. Blanda alla ingredienser till vinägretten med stavmixer eller i matberedare.
  2. Ta bort kärnhus och strimla paprikorna. Skär rödlöken i klyftor och strimla chilin.
  3. Lägg ut rucola på ett serveringsfat och toppa med paprika, haloumi, chili och lök. Ringla över vinägrett och servera direkt med limehalvorna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-09-21

Hej A! Tack för att du påpekade det. Det ska, som du skriver, vara 2 msk vitvinsvinäger. Den limen du grillar ska vara 1 st i två halvor och i dressingen har du 1 lime (skal + saft). Paprikorna ska du grilla i ca 10 min. Mvh Maja, redaktör

A

2020-09-20

"2 vitvinsvinäger"? Chansar på 2 msk. I ingredienser tår det bara 1 lime, men man ska uppenbarligen ha både i dressingen och sen i salladen. Hade varit bra om de stod hur långt man ska ta paprikorna. Svart skal? Mjuka?

Jenny

2014-01-19

Supergod sallad till grillat kött.