Grillad kyckling med parmesankräm
  • Ugn 150º

Grillad kyckling med parmesankräm

3 (1 betyg)

Recept av Niklas Ekstedt och foto: Wolfgang Kleinschmidt

  • Ingredienser 18
  • Ugnstemperatur 150º

Tillagningstid: 1 tim 30 min (inkl marinering och tid i ugn)

Ingredienser

4 portioner
  • 1 stor hel kyckling
  • 70 g salladsmix
  • 1 knippa rädisor
  • 0.5 gurka
Kryddmix
  • 0.5 msk fänkålsfrö
  • 1 tsk dillfrön
  • 1 tsk kumminfrön
  • 10 svartpepparkorn
  • 1 msk salt
Parmesankräm
  • 2 ägg
  • 3 msk hackad schalottenlök
  • 4 msk sherryvinäger eller vitvinsvinäger
  • 2 msk dijonsenap
  • 4 sardeller (inlagda i olja)
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 2 dl neutral olja
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl riven parmesanost
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Dela kycklingen längs med ryggraden. Mortla ihop alla kryddor till kryddmixen. Gnid in kycklingen med kryddblandningen och låt stå i rumstemperatur ca 30 min.

  2. 2

    Sätt ugnen på 150°. Lägg kycklingen på en plåt med skinnsidan upp och tillaga mitt i ugnen ca 1 timme.

Parmesankräm:

  1. 1

    Koka äggen 3 min och kyl direkt i kallt vatten. Lägg lök och vinäger i en kastrull och koka ihop tills 1 msk vinäger återstår. Skrapa ut innehållet ur de löskokta äggen. Blanda med senap, sardeller, den vinägerkokta löken och vitlök.

  2. 2

    Mixa i en matberedare eller med en mixerstav. Tillsätt oljorna försiktigt i en jämn stråle under tiden maskinen är igång tills det blir en tjock kräm. Rör ner parmesanen och smaka av med salt. (Tillsätt lite vatten om en tunnare konsistens önskas.)

Grillad kyckling:

  1. 1

    Ringla över olja och grilla kycklingen tills den får fin färg. Servera kycklingen med sallad, rädisor, hyvlad gurka och parmesankrämen.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar