Grillad kyckling med parmesankräm

Grillad kyckling med parmesankräm

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Recept av Niklas Ekstedt och foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ugnstemperatur:150º
4 portioner
  • 1 stor hel kyckling
  • 70 g salladsmix
  • 1 knippa rädisor
  • 0.5 gurka
  • Kryddmix
  • 0.5 msk fänkålsfrö
  • 1 tsk dillfrön
  • 1 tsk kumminfrön
  • 10 svartpepparkorn
  • 1 msk salt
  • Parmesankräm
  • 2 ägg
  • 3 msk hackad schalottenlök
  • 4 msk sherryvinäger eller vitvinsvinäger
  • 2 msk dijonsenap
  • 4 sardeller (inlagda i olja)
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 2 dl neutral olja
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl riven parmesanost

Gör så här

  1. Dela kycklingen längs med ryggraden. Mortla ihop alla kryddor till kryddmixen. Gnid in kycklingen med kryddblandningen och låt stå i rumstemperatur ca 30 min.
  2. Sätt ugnen på 150°. Lägg kycklingen på en plåt med skinnsidan upp och tillaga mitt i ugnen ca 1 timme.

Parmesankräm:

  1. Koka äggen 3 min och kyl direkt i kallt vatten. Lägg lök och vinäger i en kastrull och koka ihop tills 1 msk vinäger återstår. Skrapa ut innehållet ur de löskokta äggen. Blanda med senap, sardeller, den vinägerkokta löken och vitlök.
  2. Mixa i en matberedare eller med en mixerstav. Tillsätt oljorna försiktigt i en jämn stråle under tiden maskinen är igång tills det blir en tjock kräm. Rör ner parmesanen och smaka av med salt. (Tillsätt lite vatten om en tunnare konsistens önskas.)

Grillad kyckling:

  1. Ringla över olja och grilla kycklingen tills den får fin färg. Servera kycklingen med sallad, rädisor, hyvlad gurka och parmesankrämen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Grillad kyckling med parmesankräm
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 1 stor hel kyckling
  • 70 g salladsmix
  • 1 knippa rädisor
  • 0.5 gurka
  • Kryddmix
  • 0.5 msk fänkålsfrö
  • 1 tsk dillfrön
  • 1 tsk kumminfrön
  • 10 svartpepparkorn
  • 1 msk salt
  • Parmesankräm
  • 2 ägg
  • 3 msk hackad schalottenlök
  • 4 msk sherryvinäger eller vitvinsvinäger
  • 2 msk dijonsenap
  • 4 sardeller (inlagda i olja)
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 2 dl neutral olja
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl riven parmesanost

Grillad kyckling med parmesankräm

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Recept av Niklas Ekstedt och foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ugnstemperatur:150º
4 portioner

Gör så här

  1. Dela kycklingen längs med ryggraden. Mortla ihop alla kryddor till kryddmixen. Gnid in kycklingen med kryddblandningen och låt stå i rumstemperatur ca 30 min.
  2. Sätt ugnen på 150°. Lägg kycklingen på en plåt med skinnsidan upp och tillaga mitt i ugnen ca 1 timme.

Parmesankräm:

  1. Koka äggen 3 min och kyl direkt i kallt vatten. Lägg lök och vinäger i en kastrull och koka ihop tills 1 msk vinäger återstår. Skrapa ut innehållet ur de löskokta äggen. Blanda med senap, sardeller, den vinägerkokta löken och vitlök.
  2. Mixa i en matberedare eller med en mixerstav. Tillsätt oljorna försiktigt i en jämn stråle under tiden maskinen är igång tills det blir en tjock kräm. Rör ner parmesanen och smaka av med salt. (Tillsätt lite vatten om en tunnare konsistens önskas.)

Grillad kyckling:

  1. Ringla över olja och grilla kycklingen tills den får fin färg. Servera kycklingen med sallad, rädisor, hyvlad gurka och parmesankrämen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!