Grillad kyckling med jordnötssås och stekta nudlar
  • Tid 40 min

Grillad kyckling med jordnötssås och stekta nudlar

3 (1 betyg)

Det här är en klassiker, kyckling med jordnötssås. När ändå grillen är igång kan man ju steka nudlarna även där. Då blir det inte så mycket spring fram och tillbaka till köket.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 17

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g kycklingfilé
  • 1 tsk salt
  • 150 g äggnudlar
  • 250 g broccoli
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 2 röda chili, urkärnade och strimlade
  • 1 msk neutral olja
  • salt och svartpeppar
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 1 tsk svartpeppar
Jordnötssås:
  • 1 dl salta jordnötter + ev till topping
  • 0.5 dl japansk soja
  • 3 msk vatten
  • 2 tsk ljus sirap
  • 1 tsk ättiksprit (12 %)
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 tsk finriven färsk ingefära
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Salta och peppra kycklingen. Lägg nudlarna i en skål med ljummet vatten och låt stå ca 20 min eller tills de är mjuka.

  2. 2

    Finhacka jordnötterna och blanda med resten av ingredienserna till såsen.

  3. 3

    Grilla kycklingen tills den är genomstekt (70°) och har krispig grillyta. Skär broccolin i bitar och grilla tills den är lätt mjuk.

  4. 4

    Hetta upp en stekpanna (gärna i gjutjärn) på grillen eller på spisen och stek vitlök och chili hastigt i olja. Lyft över nudlarna till pannan och stek under omrörning tills de är varma. Salta och peppra och vänd runt med broccolin.

  5. 5

    Lägg nudlarna och kycklingen på ett stort fat och ringla över jordnötssåsen. Toppa med salladslök och ev hackade jordnötter.

Servering

Gott att servera med koriander.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar