Grillad karré på surdegsbröd med chutney på nektariner och jalapeño
Grillad karré på surdegsbröd med chutney på nektariner och jalapeño
  • Tid 40 min

Grillad karré på surdegsbröd med chutney på nektariner och jalapeño

3 (3 betyg)

Gör din egen chutney på nektariner! Chutneyn passar riktigt bra till just grillad karré. Det här blir en riktigt maffig macka med mycket smak.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 11

Ingredienser

2 portioner
  • 2 skivor fläskkarré
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 4 skivor surdegsbröd
  • 2 msk majonnäs
  • 20 g fin salladsblad
  • 0.5 liten gurka
  • picklad rödlök
Chutney:
  • 3 nektariner
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 0.5 färsk jalapeño eller grön chili, urkärnad och hackad
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skär bitar av nektarinerna runt kärnan. Tärna bitarna och lägg i en kastrull med socker, vinäger och jalapeño. Låt koka ihop till en marmeladliknande chutney.

  2. 2

    Salta och peppra köttskivorna. Grilla brödskivorna till fin färg och köttet tills det är genomgrillat. Skär köttet i sneda tunna skivor.

  3. 3

    Bred majonnäs på två av bröden och toppa med sallad, köttskivor, chutney, hyvlad gurka och picklad rödlök. Lägg på de andra brödskivorna och servera direkt.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Picklad rödlök: Rör ihop 1 dl vatten med ½ dl strösocker och 2 msk ättiksprit (12%). Skiva en rödlök tunt och låt dra i lagen ca 30 min.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar