Grillad hjärtsallad med caesardressing

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Grillad sallad med körsbärstomater, basilika. Toppad med en underbart god dressing. Recept av Liselotte Forslin.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 hjärtsalladshuvuden
  • olivolja
  • 150 g körsbärstomater, gärna på kvist
  • 0.5 kruka basilika
  • flingsalt och nymalen svartpeppar
  • Dressing
  • 1 ägg
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 sardellfiléer
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 tsk worcestershiresås
  • 1 dl olivolja
  • 2 dl finriven parmesanost
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Dressing: Koka upp vatten i en kastrull. Lägg i ägget. Låt koka 1 minut. Gröp ut ägget ner i en hög mixerbunke. Tillsätt vitlök, senap, sardeller, citronsaft och worcestershiresås.
  2. Mixa med mixerstav. Häll ner oljan i en tunn stråle medan du mixar till en slät sås. Rör ner parmesanen. Smaka av med peppar. Dela salladen på längden och pensla med olja. Grilla till fin färg, 2–4 min per sida.
  3. Grilla tomaterna hastigt med kvisten kvar, gärna i en grillkorg. Lägg upp sallad och tomater på ett fat. Salta och peppra. Ringla över lite av dressingen och garnera med basilikablad. Servera resten av dressingen vid sidan om.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kronärtskocksröra med parmesan

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Marockansk couscous med grillade grönsaker

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Omelettrulle med grönkål och fetaost

Betyg
Betyg
(65)
Spara recept

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Lasagne med stekt aubergine och fetaost

Betyg
Betyg
(54)
Spara recept

Grillad halloumi med sallad

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Zucchinigratäng med korv

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Rödkålssallad med fetaost och rostade solroskärnor

Betyg
Betyg
(228)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 4 hjärtsalladshuvuden
  • olivolja
  • 150 g körsbärstomater, gärna på kvist
  • 0.5 kruka basilika
  • flingsalt och nymalen svartpeppar
  • Dressing
  • 1 ägg
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 sardellfiléer
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 tsk worcestershiresås
  • 1 dl olivolja
  • 2 dl finriven parmesanost
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar

Grillad hjärtsallad med caesardressing

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Grillad sallad med körsbärstomater, basilika. Toppad med en underbart god dressing. Recept av Liselotte Forslin.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dressing: Koka upp vatten i en kastrull. Lägg i ägget. Låt koka 1 minut. Gröp ut ägget ner i en hög mixerbunke. Tillsätt vitlök, senap, sardeller, citronsaft och worcestershiresås.
  2. Mixa med mixerstav. Häll ner oljan i en tunn stråle medan du mixar till en slät sås. Rör ner parmesanen. Smaka av med peppar. Dela salladen på längden och pensla med olja. Grilla till fin färg, 2–4 min per sida.
  3. Grilla tomaterna hastigt med kvisten kvar, gärna i en grillkorg. Lägg upp sallad och tomater på ett fat. Salta och peppra. Ringla över lite av dressingen och garnera med basilikablad. Servera resten av dressingen vid sidan om.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kronärtskocksröra med parmesan

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Marockansk couscous med grillade grönsaker

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Omelettrulle med grönkål och fetaost

Betyg
Betyg
(65)
Spara recept

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Lasagne med stekt aubergine och fetaost

Betyg
Betyg
(54)
Spara recept

Grillad halloumi med sallad

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Zucchinigratäng med korv

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Rödkålssallad med fetaost och rostade solroskärnor

Betyg
Betyg
(228)