Grillad hjärtsallad med caesardressing

Betyg (1-5):
4 (2 betyg)

Grillad sallad med körsbärstomater, basilika. Toppad med en underbart god dressing. Recept av Liselotte Forslin.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 14 st
  • 4 hjärtsalladshuvuden
  • olivolja
  • 150 g körsbärstomater, gärna på kvist
  • 0.5 kruka basilika
  • flingsalt och nymalen svartpeppar
  • Dressing
  • 1 ägg
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 sardellfiléer
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 tsk worcestershiresås
  • 1 dl olivolja
  • 2 dl finriven parmesanost
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Dressing: Koka upp vatten i en kastrull. Lägg i ägget. Låt koka 1 minut. Gröp ut ägget ner i en hög mixerbunke. Tillsätt vitlök, senap, sardeller, citronsaft och worcestershiresås.
  2. Mixa med mixerstav. Häll ner oljan i en tunn stråle medan du mixar till en slät sås. Rör ner parmesanen. Smaka av med peppar. Dela salladen på längden och pensla med olja. Grilla till fin färg, 2–4 min per sida.
  3. Grilla tomaterna hastigt med kvisten kvar, gärna i en grillkorg. Lägg upp sallad och tomater på ett fat. Salta och peppra. Ringla över lite av dressingen och garnera med basilikablad. Servera resten av dressingen vid sidan om.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Crostini med mozzarella och grillad paprika - Coop

(0)

Flatbread med julskinka och grönkålschips - Coop

(0)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer - Coop

(0)

Färskostpaj med nässlor - Coop

(3)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella - Coop

(41)

Köttfärssoppa tacostyle - Coop

(10)

Rödbetskorgar med ostkräm - Coop

(0)

Lotta Lundgren - Panzanella express - Coop

(22)
14 st
  • Ingredienser 14 st
  • 4 hjärtsalladshuvuden
  • olivolja
  • 150 g körsbärstomater, gärna på kvist
  • 0.5 kruka basilika
  • flingsalt och nymalen svartpeppar
  • Dressing
  • 1 ägg
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 sardellfiléer
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 tsk worcestershiresås
  • 1 dl olivolja
  • 2 dl finriven parmesanost
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar

Grillad hjärtsallad med caesardressing

Betyg (1-5):
4 (2 betyg)

Grillad sallad med körsbärstomater, basilika. Toppad med en underbart god dressing. Recept av Liselotte Forslin.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dressing: Koka upp vatten i en kastrull. Lägg i ägget. Låt koka 1 minut. Gröp ut ägget ner i en hög mixerbunke. Tillsätt vitlök, senap, sardeller, citronsaft och worcestershiresås.
  2. Mixa med mixerstav. Häll ner oljan i en tunn stråle medan du mixar till en slät sås. Rör ner parmesanen. Smaka av med peppar. Dela salladen på längden och pensla med olja. Grilla till fin färg, 2–4 min per sida.
  3. Grilla tomaterna hastigt med kvisten kvar, gärna i en grillkorg. Lägg upp sallad och tomater på ett fat. Salta och peppra. Ringla över lite av dressingen och garnera med basilikablad. Servera resten av dressingen vid sidan om.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Crostini med mozzarella och grillad paprika - Coop

(0)

Flatbread med julskinka och grönkålschips - Coop

(0)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer - Coop

(0)

Färskostpaj med nässlor - Coop

(3)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella - Coop

(41)

Köttfärssoppa tacostyle - Coop

(10)

Rödbetskorgar med ostkräm - Coop

(0)

Lotta Lundgren - Panzanella express - Coop

(22)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies