
Grillad halloumi med sallad
Betyg (1-5):
Halluomi blir så fantastiskt god när den är nygrillad. Här gottar den sig med en syrlig citronvinägrett.
Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
- 250 g halloumi
- 300 g sallad av olika slag, t ex ekblads-, cresta-, plock- och romansallad
- 1 röd lök
- 250 g körsbärstomater
- 2 avokador
- Citronette :
- 0.5 citron, pressad saft
- 3 msk olivolja
- 1 tsk flytande honung
- peppar
- 2 msk färsk mynta eller oregano
- salt
Gör så här
- Blanda alla ingredienser till citronetten.
- Skölj salladen och bryt eller skär den i mindre bitar. Skala och skär löken i tunna skivor. Skölj tomaterna och dela dem ev. Blanda sallad, lök och tomater i en skål. Dela avokadofrukterna, ta ur kärnorna, gröp ur avokadobitar och lägg i salladen.
- Hetta upp en stekpanna eller en grillpanna. Skiva halloumin och stek osten på båda sidor. Stek på ganska stark värme tills ytan fått färg. Skär osten i mindre bitar och lägg i salladen. Ringla över citronetten.
Grillad halloumi med sallad
Betyg (1-5):
Halluomi blir så fantastiskt god när den är nygrillad. Här gottar den sig med en syrlig citronvinägrett.
Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Gör så här
- Blanda alla ingredienser till citronetten.
- Skölj salladen och bryt eller skär den i mindre bitar. Skala och skär löken i tunna skivor. Skölj tomaterna och dela dem ev. Blanda sallad, lök och tomater i en skål. Dela avokadofrukterna, ta ur kärnorna, gröp ur avokadobitar och lägg i salladen.
- Hetta upp en stekpanna eller en grillpanna. Skiva halloumin och stek osten på båda sidor. Stek på ganska stark värme tills ytan fått färg. Skär osten i mindre bitar och lägg i salladen. Ringla över citronetten.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!