Grillad fläskkarré med asiatisk kålsallad
  • Tid 30 min

Grillad fläskkarré med asiatisk kålsallad

3.22 (51 betyg)

Grillad fläskkarré med smak av ingefära, vitlök och sweet chili passar bra på grillen.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g fläskkarré
Glaze:
  • 2 dl sweet chilisås
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 0.5 tsk salt
Sallad:
  • 2 dl cashewnötter
  • 1 lime, finrivet skal och pressad saft
  • 2 msk rapsolja eller vatten
  • 300 g finstimald vitkål
  • 200 g grovriven morot
  • 1 kruka hackad färsk koriander
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skär köttet i stora kuber, ca 5 cm. Rör ihop ingredienserna till glazen. Blanda köttet med hälften av glazen och spara resten till salladen. Grilla kuberna runt om ca 10 min eller stek dem i en stek- eller grillpanna.

Sallad

  1. 1

    Rosta nötterna i en torr het panna 2–3 min. Blanda den sparade glazen med limeskal (endast det gröna), limesaft och olja. Vänd ner vitkål, morot, nötter och koriander.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Hacka gärna ner lite extra färsk chili i dressingen om du gillar när det hettar till
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

4 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • LisA

    Denna sallad är så himla god! Vi brukar göra den till kycklingspett. Alla älskar den!!

  • Kia

    Gott! Chili/vitlöksmarinerade fiskspett till!

  • Eva S

    Det är otroligt gott och passar lika bra med kyckling eller lax. Ska göra egen sweet chilisås för att få ner sockernivån nästa gång.

  • Anette Landqvist

    Sjukt gott