Grillad flankstek med tomat- och olivsalsa

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Köttet blir extra gott med den fräscha, urgoda salsan till. Recept av Liselotte Forslin

Tillagningstid: 60 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 600 g flankstek
  • olivolja
  • flingsalt och nymalen svartpeppar
  • 1 citron
  • Salsa
  • 400 g körsbärstomater
  • 1 dl urkärnad kalamataoliv
  • 1 liten rödlök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • olivolja, till stekning
  • 2 tsk balsamvinäger
  • salt och svartpeppar
  • flytande honung
  • Till servering
  • rostade sötpotatis, i klyftor eller vanlig klyftpotatis
  • grönsallad

Gör så här

  1. Salsa: Hetta upp olja i en stekpanna och stek tomater i halvor, oliver, lök och vitlök hastigt. Häll i balsamvinägern. Smaka av med salt, peppar och ev honung.
  2. Pensla köttet med olja och grilla över direkt glöd. Salta och peppra rejält. Köttet är klart vid en innertemperatur på 58°. Dela citronen och grilla på snittytorna till fin färg. Låt köttet vila 5–10 min innan det skärs upp i tunna skivor tvärs över köttets fibrer.
  3. Servera köttet med salsan, ugnsrostade sötpotatisklyftor och en grönsallad. Pressa den söta saften av citronen på köttet.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tunnbrödsrulle med viltskav och karamelliserad lök

(2)

Oxfilétournedos med savoykål, bacon och tryffelpotatispuré

(61)

Bolognese

(9)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(8)

Tunnbrödsrulle med viltfärsbiff och lingon

(2)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(3)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Kassler med färskpotatismush

(17)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 600 g flankstek
  • olivolja
  • flingsalt och nymalen svartpeppar
  • 1 citron
  • Salsa
  • 400 g körsbärstomater
  • 1 dl urkärnad kalamataoliv
  • 1 liten rödlök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • olivolja, till stekning
  • 2 tsk balsamvinäger
  • salt och svartpeppar
  • flytande honung
  • Till servering
  • rostade sötpotatis, i klyftor eller vanlig klyftpotatis
  • grönsallad

Grillad flankstek med tomat- och olivsalsa

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Köttet blir extra gott med den fräscha, urgoda salsan till. Recept av Liselotte Forslin

Tillagningstid: 60 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Salsa: Hetta upp olja i en stekpanna och stek tomater i halvor, oliver, lök och vitlök hastigt. Häll i balsamvinägern. Smaka av med salt, peppar och ev honung.
  2. Pensla köttet med olja och grilla över direkt glöd. Salta och peppra rejält. Köttet är klart vid en innertemperatur på 58°. Dela citronen och grilla på snittytorna till fin färg. Låt köttet vila 5–10 min innan det skärs upp i tunna skivor tvärs över köttets fibrer.
  3. Servera köttet med salsan, ugnsrostade sötpotatisklyftor och en grönsallad. Pressa den söta saften av citronen på köttet.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tunnbrödsrulle med viltskav och karamelliserad lök

(2)

Oxfilétournedos med savoykål, bacon och tryffelpotatispuré

(61)

Bolognese

(9)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(8)

Tunnbrödsrulle med viltfärsbiff och lingon

(2)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(3)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Kassler med färskpotatismush

(17)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies