Grillad flankstek med tomat- och olivsalsa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.33 (3 betyg)

Köttet blir extra gott med den fräscha, urgoda salsan till. Recept av Liselotte Forslin

Tillagningstid: 60 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g flankstek
  • olivolja
  • flingsalt och nymalen svartpeppar
  • 1 citron
  • Salsa
  • 400 g körsbärstomater
  • 1 dl urkärnad kalamataoliv
  • 1 liten rödlök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • olivolja, till stekning
  • 2 tsk balsamvinäger
  • salt och svartpeppar
  • flytande honung
  • Till servering
  • rostade sötpotatis, i klyftor eller vanlig klyftpotatis
  • grönsallad

Gör så här

  1. Salsa: Hetta upp olja i en stekpanna och stek tomater i halvor, oliver, lök och vitlök hastigt. Häll i balsamvinägern. Smaka av med salt, peppar och ev honung.
  2. Pensla köttet med olja och grilla över direkt glöd. Salta och peppra rejält. Köttet är klart vid en innertemperatur på 58°. Dela citronen och grilla på snittytorna till fin färg. Låt köttet vila 5–10 min innan det skärs upp i tunna skivor tvärs över köttets fibrer.
  3. Servera köttet med salsan, ugnsrostade sötpotatisklyftor och en grönsallad. Pressa den söta saften av citronen på köttet.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Tunnbrödsrulle med viltskav och karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Grillplanka med chimichurripotatissallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Pannbiff med kryddpeppar och stekt lök

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Saltrostad potatis och palsternacka med lövbiff och kryddsmör

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Bolognese

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Tunnbrödsrulle med viltfärsbiff och lingon

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Köttbullar i grönpepparsås

Betyg
Betyg
(67)
Spara recept

Fläskkotlett med skysås och mos

Betyg
Betyg
(8)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 600 g flankstek
  • olivolja
  • flingsalt och nymalen svartpeppar
  • 1 citron
  • Salsa
  • 400 g körsbärstomater
  • 1 dl urkärnad kalamataoliv
  • 1 liten rödlök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • olivolja, till stekning
  • 2 tsk balsamvinäger
  • salt och svartpeppar
  • flytande honung
  • Till servering
  • rostade sötpotatis, i klyftor eller vanlig klyftpotatis
  • grönsallad

Grillad flankstek med tomat- och olivsalsa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.33 (3 betyg)

Köttet blir extra gott med den fräscha, urgoda salsan till. Recept av Liselotte Forslin

Tillagningstid: 60 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Salsa: Hetta upp olja i en stekpanna och stek tomater i halvor, oliver, lök och vitlök hastigt. Häll i balsamvinägern. Smaka av med salt, peppar och ev honung.
  2. Pensla köttet med olja och grilla över direkt glöd. Salta och peppra rejält. Köttet är klart vid en innertemperatur på 58°. Dela citronen och grilla på snittytorna till fin färg. Låt köttet vila 5–10 min innan det skärs upp i tunna skivor tvärs över köttets fibrer.
  3. Servera köttet med salsan, ugnsrostade sötpotatisklyftor och en grönsallad. Pressa den söta saften av citronen på köttet.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Tunnbrödsrulle med viltskav och karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Grillplanka med chimichurripotatissallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Pannbiff med kryddpeppar och stekt lök

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Saltrostad potatis och palsternacka med lövbiff och kryddsmör

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Bolognese

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Tunnbrödsrulle med viltfärsbiff och lingon

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Köttbullar i grönpepparsås

Betyg
Betyg
(67)
Spara recept

Fläskkotlett med skysås och mos

Betyg
Betyg
(8)