
Grillad flankstek med tomat- och olivsalsa
Betyg (1-5):
Köttet blir extra gott med den fräscha, urgoda salsan till. Recept av Liselotte Forslin
Tillagningstid: 60 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 600 g flankstek
- olivolja
- flingsalt och nymalen svartpeppar
- 1 citron
- Salsa
- 400 g körsbärstomater
- 1 dl urkärnad kalamataoliv
- 1 liten rödlök, finhackad
- 1 vitlöksklyfta, finhackad
- olivolja, till stekning
- 2 tsk balsamvinäger
- salt och svartpeppar
- flytande honung
- Till servering
- rostade sötpotatis, i klyftor eller vanlig klyftpotatis
- grönsallad
Gör så här
- Salsa: Hetta upp olja i en stekpanna och stek tomater i halvor, oliver, lök och vitlök hastigt. Häll i balsamvinägern. Smaka av med salt, peppar och ev honung.
- Pensla köttet med olja och grilla över direkt glöd. Salta och peppra rejält. Köttet är klart vid en innertemperatur på 58°. Dela citronen och grilla på snittytorna till fin färg. Låt köttet vila 5–10 min innan det skärs upp i tunna skivor tvärs över köttets fibrer.
- Servera köttet med salsan, ugnsrostade sötpotatisklyftor och en grönsallad. Pressa den söta saften av citronen på köttet.
Liknande recept
Grillad flankstek med tomat- och olivsalsa
Betyg (1-5):
Köttet blir extra gott med den fräscha, urgoda salsan till. Recept av Liselotte Forslin
Tillagningstid: 60 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Salsa: Hetta upp olja i en stekpanna och stek tomater i halvor, oliver, lök och vitlök hastigt. Häll i balsamvinägern. Smaka av med salt, peppar och ev honung.
- Pensla köttet med olja och grilla över direkt glöd. Salta och peppra rejält. Köttet är klart vid en innertemperatur på 58°. Dela citronen och grilla på snittytorna till fin färg. Låt köttet vila 5–10 min innan det skärs upp i tunna skivor tvärs över köttets fibrer.
- Servera köttet med salsan, ugnsrostade sötpotatisklyftor och en grönsallad. Pressa den söta saften av citronen på köttet.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!