Grillad flankstek med tomat- och olivsalsa

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Köttet blir extra gott med den fräscha, urgoda salsan till. Recept av Liselotte Forslin

Tillagningstid: 60 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 14 st
  • 600 g flankstek
  • olivolja
  • flingsalt och nymalen svartpeppar
  • 1 citron
  • Salsa
  • 400 g körsbärstomater
  • 1 dl urkärnad kalamataoliv
  • 1 liten rödlök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • olivolja, till stekning
  • 2 tsk balsamvinäger
  • salt och svartpeppar
  • flytande honung
  • Till servering
  • rostade sötpotatis, i klyftor eller vanlig klyftpotatis
  • grönsallad

Gör så här

  1. Salsa: Hetta upp olja i en stekpanna och stek tomater i halvor, oliver, lök och vitlök hastigt. Häll i balsamvinägern. Smaka av med salt, peppar och ev honung.
  2. Pensla köttet med olja och grilla över direkt glöd. Salta och peppra rejält. Köttet är klart vid en innertemperatur på 58°. Dela citronen och grilla på snittytorna till fin färg. Låt köttet vila 5–10 min innan det skärs upp i tunna skivor tvärs över köttets fibrer.
  3. Servera köttet med salsan, ugnsrostade sötpotatisklyftor och en grönsallad. Pressa den söta saften av citronen på köttet.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rostad tomatsoppa med tortellini - Coop

(10)

Bowl med sashimilax - Coop

(2)

Fisktaco - Coop

(3)

Ljummen svart bönsallad - Coop

(4)

Bratwurst med fänkålscoleslaw och bbq-sås - Coop

(5)

Lasagne med nötfärs, grönkål, kanel och parmesan - Coop

(25)

Delhi style chicken (kycklinggryta) - Coop

(14)

Fiskgryta med tomat och curry - Coop

(16)
14 st
  • Ingredienser 14 st
  • 600 g flankstek
  • olivolja
  • flingsalt och nymalen svartpeppar
  • 1 citron
  • Salsa
  • 400 g körsbärstomater
  • 1 dl urkärnad kalamataoliv
  • 1 liten rödlök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • olivolja, till stekning
  • 2 tsk balsamvinäger
  • salt och svartpeppar
  • flytande honung
  • Till servering
  • rostade sötpotatis, i klyftor eller vanlig klyftpotatis
  • grönsallad

Grillad flankstek med tomat- och olivsalsa

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Köttet blir extra gott med den fräscha, urgoda salsan till. Recept av Liselotte Forslin

Tillagningstid: 60 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Salsa: Hetta upp olja i en stekpanna och stek tomater i halvor, oliver, lök och vitlök hastigt. Häll i balsamvinägern. Smaka av med salt, peppar och ev honung.
  2. Pensla köttet med olja och grilla över direkt glöd. Salta och peppra rejält. Köttet är klart vid en innertemperatur på 58°. Dela citronen och grilla på snittytorna till fin färg. Låt köttet vila 5–10 min innan det skärs upp i tunna skivor tvärs över köttets fibrer.
  3. Servera köttet med salsan, ugnsrostade sötpotatisklyftor och en grönsallad. Pressa den söta saften av citronen på köttet.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rostad tomatsoppa med tortellini - Coop

(10)

Bowl med sashimilax - Coop

(2)

Fisktaco - Coop

(3)

Ljummen svart bönsallad - Coop

(4)

Bratwurst med fänkålscoleslaw och bbq-sås - Coop

(5)

Lasagne med nötfärs, grönkål, kanel och parmesan - Coop

(25)

Delhi style chicken (kycklinggryta) - Coop

(14)

Fiskgryta med tomat och curry - Coop

(16)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies