Grillad flankstek med kantarellsmör

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Perfekt sensommar grillning med flankstek och ett smakrikt smör på kantareller, lök och timjan.

Tillagningstid: 35 min + tid i frysen
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g flankstek
  • salt och svartpeppar
  • färsk timjan, till garnering
  • Kantarellsmör
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl kantareller, hackade
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 1 msk hackad färsk timjan
  • 1 msk citronsaft
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Smält 50 g smör och bryn tills det blir gyllenbrunt och doftar nötigt, låt svalna. Stek kantareller, lök och timjan i smör ca 10 min. Låt det svalna och blanda sedan med det brynta smöret samt resten av det rumsvarma smöret.
  2. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Rulla in smöret i smörpapper och lägg i frysen. Skiva upp vid servering.
  3. Salta och peppra flanksteken och grilla eller stek till en innertemperatur på 52–55°. Låt vila ca 10 min innan det skivas. Servera köttet med kantarellsmöret.

Tips

Servera med ugnsrostad färskpotatis.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2021-07-19

Hej Stefan, bara så länge så smöret stelnar - det går fort. Men smöret går också bra att förbereda och förvara i frysen. Lycka till!

Stefan

2021-07-14

Tid i frysen?

Liknande recept

Spara recept

Fläskytterfilégryta med svamp och bacon

Betyg
Betyg
(292)
Spara recept

Fläskkotletter med kantarellsås

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Oxfilé med shiitakesvamp, rökt sidfläsk och blåbärssky

Betyg
Betyg
(70)
Spara recept

Grillad pizza med oxfilé och bearnaisesås

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Vildsvinsfräs från Djursnäs

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Viltskav

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Stor pizza med skink- och rucolatopping

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Fläskfilégryta med champinjoner och palsternacksmos

Betyg
Betyg
(82)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 600 g flankstek
  • salt och svartpeppar
  • färsk timjan, till garnering
  • Kantarellsmör
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl kantareller, hackade
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 1 msk hackad färsk timjan
  • 1 msk citronsaft
  • salt och svartpeppar

Grillad flankstek med kantarellsmör

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Perfekt sensommar grillning med flankstek och ett smakrikt smör på kantareller, lök och timjan.

Tillagningstid: 35 min + tid i frysen
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält 50 g smör och bryn tills det blir gyllenbrunt och doftar nötigt, låt svalna. Stek kantareller, lök och timjan i smör ca 10 min. Låt det svalna och blanda sedan med det brynta smöret samt resten av det rumsvarma smöret.
  2. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Rulla in smöret i smörpapper och lägg i frysen. Skiva upp vid servering.
  3. Salta och peppra flanksteken och grilla eller stek till en innertemperatur på 52–55°. Låt vila ca 10 min innan det skivas. Servera köttet med kantarellsmöret.

Tips

Servera med ugnsrostad färskpotatis.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2021-07-19

Hej Stefan, bara så länge så smöret stelnar - det går fort. Men smöret går också bra att förbereda och förvara i frysen. Lycka till!

Stefan

2021-07-14

Tid i frysen?

Liknande recept

Spara recept

Fläskytterfilégryta med svamp och bacon

Betyg
Betyg
(292)
Spara recept

Fläskkotletter med kantarellsås

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Oxfilé med shiitakesvamp, rökt sidfläsk och blåbärssky

Betyg
Betyg
(70)
Spara recept

Grillad pizza med oxfilé och bearnaisesås

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Vildsvinsfräs från Djursnäs

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Viltskav

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Stor pizza med skink- och rucolatopping

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Fläskfilégryta med champinjoner och palsternacksmos

Betyg
Betyg
(82)