Kantarellpaj med bacon

Kantarellpaj med bacon

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Det perfekta tillbehöret till kräftkalaset, en paj fylld med kantareller, lagrad ost och bacon. Så gott och mättande!

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
  • 1 pajdeg
  • 300 g kantareller
  • 2 gula knipplökar, hackade
  • 1 msk smör
  • 0.5 tsk salt
  • 140 g tärnat bacon
  • 150 g riven lagrad ost
  • Äggstanning
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Tryck ut pajdegen i en pajform. Ansa och skär svampen i bitar. Stek svamp och lök i smör tills vätskan från svampen kokat in. Salta och lägg åt sidan.
  2. Stek baconet knaprigt. Fördela svamp, bacon och ost i pajskalet. Rör ihop ingredienserna till äggstanningen och häll över pajen.
  3. Grädda mitt i ugnen tills pajen har fin färg och äggstanningen har stannat, ca 30 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kantarellpaj med bacon
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 pajdeg
  • 300 g kantareller
  • 2 gula knipplökar, hackade
  • 1 msk smör
  • 0.5 tsk salt
  • 140 g tärnat bacon
  • 150 g riven lagrad ost
  • Äggstanning
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar

Kantarellpaj med bacon

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Det perfekta tillbehöret till kräftkalaset, en paj fylld med kantareller, lagrad ost och bacon. Så gott och mättande!

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Tryck ut pajdegen i en pajform. Ansa och skär svampen i bitar. Stek svamp och lök i smör tills vätskan från svampen kokat in. Salta och lägg åt sidan.
  2. Stek baconet knaprigt. Fördela svamp, bacon och ost i pajskalet. Rör ihop ingredienserna till äggstanningen och häll över pajen.
  3. Grädda mitt i ugnen tills pajen har fin färg och äggstanningen har stannat, ca 30 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!