För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Grillad flankstek med kantarellsmör

Betyg (1-5):
3 (4 betyg)

Perfekt sensommar grillning med flankstek och ett smakrikt smör på kantareller, lök och timjan.

Tillagningstid: 35 min + tid i frysen
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g flankstek
  • salt och svartpeppar
  • färsk timjan, till garnering
  • Kantarellsmör
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl kantareller, hackade
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 1 msk hackad färsk timjan
  • 1 msk citronsaft
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Smält 50 g smör och bryn tills det blir gyllenbrunt och doftar nötigt, låt svalna. Stek kantareller, lök och timjan i smör ca 10 min. Låt det svalna och blanda sedan med det brynta smöret samt resten av det rumsvarma smöret.
  2. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Rulla in smöret i smörpapper och lägg i frysen. Skiva upp vid servering.
  3. Salta och peppra flanksteken och grilla eller stek till en innertemperatur på 52–55°. Låt vila ca 10 min innan det skivas. Servera köttet med kantarellsmöret.

Tips

Servera med ugnsrostad färskpotatis.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fläskfilégryta med champinjoner och palsternacksmos

(78)

Stora köttbullar i svampsås

(19)

Oxfilé med shiitakesvamp, rökt sidfläsk och blåbärssky

(70)

Vildsvinsfräs från Djursnäs

(9)

Skink- och champinjonpasta

(6)

Fläskbogspett med koreansk rissallad

(1)

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(75)

Fläskytterfilégryta med svamp och bacon

(237)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 600 g flankstek
  • salt och svartpeppar
  • färsk timjan, till garnering
  • Kantarellsmör
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl kantareller, hackade
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 1 msk hackad färsk timjan
  • 1 msk citronsaft
  • salt och svartpeppar

Grillad flankstek med kantarellsmör

Betyg (1-5):
3 (4 betyg)

Perfekt sensommar grillning med flankstek och ett smakrikt smör på kantareller, lök och timjan.

Tillagningstid: 35 min + tid i frysen
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält 50 g smör och bryn tills det blir gyllenbrunt och doftar nötigt, låt svalna. Stek kantareller, lök och timjan i smör ca 10 min. Låt det svalna och blanda sedan med det brynta smöret samt resten av det rumsvarma smöret.
  2. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Rulla in smöret i smörpapper och lägg i frysen. Skiva upp vid servering.
  3. Salta och peppra flanksteken och grilla eller stek till en innertemperatur på 52–55°. Låt vila ca 10 min innan det skivas. Servera köttet med kantarellsmöret.

Tips

Servera med ugnsrostad färskpotatis.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fläskfilégryta med champinjoner och palsternacksmos

(78)

Stora köttbullar i svampsås

(19)

Oxfilé med shiitakesvamp, rökt sidfläsk och blåbärssky

(70)

Vildsvinsfräs från Djursnäs

(9)

Skink- och champinjonpasta

(6)

Fläskbogspett med koreansk rissallad

(1)

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(75)

Fläskytterfilégryta med svamp och bacon

(237)