
Grillad färsk korv med balsamicolök och harissa
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 4 råkorvar t ex salsiccia
- 4 skivor surdegsbröd eller lantbröd
- Balsamicolök:
- 2 klyftade gula eller röda lökar
- 25 g smör
- 2 msk balsamvinäger
- 2 msk ljus sirap
- 0.5 tsk salt
- Till servering:
- 2 dl hot ajvar relish eller harissa
- cornichoner
Gör så här
- Stick små hål i korvarna med spetsen av en kniv och grilla tills de är klara igenom, ca 6 min.
- Grilla bröden tills de är något varma och fått fina grillränder.
Balsamicolök:
- Dela lökklyftorna i båtar. Stek löken i smör i en varm stekpanna under omrörning. Häll i balsamvinäger och sirap och stek tills all vätska sugits upp av löken, ca 3 min. Smaka av med salt.
- Dela korvarna och lägg på bröden och toppa med lök och harissa. Servera med cornichons.
Tips

Passar perfekt med en god lageröl.
Liknande recept
Grillad färsk korv med balsamicolök och harissa
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Stick små hål i korvarna med spetsen av en kniv och grilla tills de är klara igenom, ca 6 min.
- Grilla bröden tills de är något varma och fått fina grillränder.
Balsamicolök:
- Dela lökklyftorna i båtar. Stek löken i smör i en varm stekpanna under omrörning. Häll i balsamvinäger och sirap och stek tills all vätska sugits upp av löken, ca 3 min. Smaka av med salt.
- Dela korvarna och lägg på bröden och toppa med lök och harissa. Servera med cornichons.
Tips

Passar perfekt med en god lageröl.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!