Grillad färsk korv med balsamicolök och harissa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.18 (11 betyg)

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 råkorvar t ex salsiccia
  • 4 skivor surdegsbröd eller lantbröd
  • Balsamicolök:
  • 2 klyftade gula eller röda lökar
  • 25 g smör
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 msk ljus sirap
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 2 dl hot ajvar relish eller harissa
  • cornichoner

Gör så här

  1. Stick små hål i korvarna med spetsen av en kniv och grilla tills de är klara igenom, ca 6 min.
  2. Grilla bröden tills de är något varma och fått fina grillränder.

Balsamicolök:

  1. Dela lökklyftorna i båtar. Stek löken i smör i en varm stekpanna under omrörning. Häll i balsamvinäger och sirap och stek tills all vätska sugits upp av löken, ca 3 min. Smaka av med salt.
  2. Dela korvarna och lägg på bröden och toppa med lök och harissa. Servera med cornichons.

Tips

Passar perfekt med en god lageröl.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Pasta penne med salsiccia

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Texmexsallad från grillmiddagen

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Grillade korvar och knipplök

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Isterband och rödbetor med smörstekta lökar

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kryddig korv i tortillabröd med heta tillbehör

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Grillad spetskål med kryddig råkorv och paprikaröra

Betyg
Betyg
(11)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 4 råkorvar t ex salsiccia
  • 4 skivor surdegsbröd eller lantbröd
  • Balsamicolök:
  • 2 klyftade gula eller röda lökar
  • 25 g smör
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 msk ljus sirap
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 2 dl hot ajvar relish eller harissa
  • cornichoner

Grillad färsk korv med balsamicolök och harissa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.18 (11 betyg)

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stick små hål i korvarna med spetsen av en kniv och grilla tills de är klara igenom, ca 6 min.
  2. Grilla bröden tills de är något varma och fått fina grillränder.

Balsamicolök:

  1. Dela lökklyftorna i båtar. Stek löken i smör i en varm stekpanna under omrörning. Häll i balsamvinäger och sirap och stek tills all vätska sugits upp av löken, ca 3 min. Smaka av med salt.
  2. Dela korvarna och lägg på bröden och toppa med lök och harissa. Servera med cornichons.

Tips

Passar perfekt med en god lageröl.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Pasta penne med salsiccia

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Texmexsallad från grillmiddagen

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Grillade korvar och knipplök

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Isterband och rödbetor med smörstekta lökar

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kryddig korv i tortillabröd med heta tillbehör

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Grillad spetskål med kryddig råkorv och paprikaröra

Betyg
Betyg
(11)