Grillad färsk korv med balsamicolök och harissa

Betyg (1-5):
3 (10 betyg)

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 8 st
  • 4 råkorvar t ex salsiccia
  • 4 skivor surdegsbröd eller lantbröd
  • Balsamicolök:
  • 2 klyftade gula eller röda lökar
  • 25 g smör
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 msk ljus sirap
  • Till servering:
  • 2 dl hot ajvar relish eller harissa
  • cornichoner

Gör så här

  1. Stick små hål i korvarna med spetsen av en kniv och grilla tills de är klara igenom, ca 6 min.
  2. Grilla bröden tills de är något varma och fått fina grillränder.

Balsamicolök:

  1. Dela lökklyftorna i båtar. Stek löken i smör i en varm stekpanna under omrörning. Häll i balsamvinäger och sirap och stek tills all vätska sugits upp av löken, ca 3 min. Smaka av med salt.
  2. Dela korvarna och lägg på bröden och toppa med lök och harissa. Servera med cornichons.

Tips

Passar perfekt med en god lageröl.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grillad spetskål med kryddig råkorv och paprikaröra - Coop

(6)

Isterband och rödbetor med smörstekta lökar - Coop

(4)

Pasta penne med salsiccia - Coop

(47)

Texmexsallad från grillmiddagen - Coop

(1)

Kryddig korv i tortillabröd med heta tillbehör - Coop

(0)

Grillade korvar och knipplök - Coop

(0)
8 st
  • Ingredienser 8 st
  • 4 råkorvar t ex salsiccia
  • 4 skivor surdegsbröd eller lantbröd
  • Balsamicolök:
  • 2 klyftade gula eller röda lökar
  • 25 g smör
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 msk ljus sirap
  • Till servering:
  • 2 dl hot ajvar relish eller harissa
  • cornichoner

Grillad färsk korv med balsamicolök och harissa

Betyg (1-5):
3 (10 betyg)

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stick små hål i korvarna med spetsen av en kniv och grilla tills de är klara igenom, ca 6 min.
  2. Grilla bröden tills de är något varma och fått fina grillränder.

Balsamicolök:

  1. Dela lökklyftorna i båtar. Stek löken i smör i en varm stekpanna under omrörning. Häll i balsamvinäger och sirap och stek tills all vätska sugits upp av löken, ca 3 min. Smaka av med salt.
  2. Dela korvarna och lägg på bröden och toppa med lök och harissa. Servera med cornichons.

Tips

Passar perfekt med en god lageröl.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grillad spetskål med kryddig råkorv och paprikaröra - Coop

(6)

Isterband och rödbetor med smörstekta lökar - Coop

(4)

Pasta penne med salsiccia - Coop

(47)

Texmexsallad från grillmiddagen - Coop

(1)

Kryddig korv i tortillabröd med heta tillbehör - Coop

(0)

Grillade korvar och knipplök - Coop

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies