Kycklingcurry med picklad rödlök

Kycklingcurry med picklad rödlök

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 1 msk olja
  • 3 skivade morötter
  • 15 cm strimlad purjolök
  • 1 tärnat äpple
  • 1 msk curry
  • 1 msk vetemjöl
  • 6 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 dl grädde
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • 4 portioner ris

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en gryta och bryn kycklingen runt om. Tillsätt morot, purjolök, äpple och curry. Stek under omrörning ytterligare någon minut. Pudra över mjöl och tillsätt vatten, buljongtärning och salt. Koka upp och sjud ca 10 min. Tillsätt grädde och koka upp igen.
  2. Servera med ris och gärna picklad rödlök.

Picklad rödlök:

  1. Blanda ½ dl ättika, 1 dl socker och 1½ dl vatten, rör tills sockret löst sig. Lägg i 2 skivade rödlökar och låt stå i ca 30 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lillvor

2017-01-08

Kunde ha smakat lite mer. Jag fick blanda i mer kryddor!

Fredrik

2016-06-16

Väldigt gott (körde dock strimlad bröstfilé istället för lårfilé)!

ingrid sommarmo

2015-08-24

Ni har bra varor och fina recept!

Liknande recept

Spara recept

Indonesisk kycklinggryta

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Dillkokta kycklinglår

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Indisk curry på kycklingfärs

Betyg
Betyg
(50)
Spara recept

Kycklingbollar med dill och citron

Betyg
Betyg
(100)
Spara recept

Saffranskokt kamutvete med chutneyglaserade kycklingben

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Kycklingklubba med lök- och chilitäcke

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Dillkokt kyckling

Betyg
Betyg
(13)
Kycklingcurry med picklad rödlök
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 1 msk olja
  • 3 skivade morötter
  • 15 cm strimlad purjolök
  • 1 tärnat äpple
  • 1 msk curry
  • 1 msk vetemjöl
  • 6 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 dl grädde
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • 4 portioner ris

Kycklingcurry med picklad rödlök

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en gryta och bryn kycklingen runt om. Tillsätt morot, purjolök, äpple och curry. Stek under omrörning ytterligare någon minut. Pudra över mjöl och tillsätt vatten, buljongtärning och salt. Koka upp och sjud ca 10 min. Tillsätt grädde och koka upp igen.
  2. Servera med ris och gärna picklad rödlök.

Picklad rödlök:

  1. Blanda ½ dl ättika, 1 dl socker och 1½ dl vatten, rör tills sockret löst sig. Lägg i 2 skivade rödlökar och låt stå i ca 30 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lillvor

2017-01-08

Kunde ha smakat lite mer. Jag fick blanda i mer kryddor!

Fredrik

2016-06-16

Väldigt gott (körde dock strimlad bröstfilé istället för lårfilé)!

ingrid sommarmo

2015-08-24

Ni har bra varor och fina recept!

Liknande recept

Spara recept

Indonesisk kycklinggryta

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Dillkokta kycklinglår

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Indisk curry på kycklingfärs

Betyg
Betyg
(50)
Spara recept

Kycklingbollar med dill och citron

Betyg
Betyg
(100)
Spara recept

Saffranskokt kamutvete med chutneyglaserade kycklingben

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Kycklingklubba med lök- och chilitäcke

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Dillkokt kyckling

Betyg
Betyg
(13)