Vegoburgare med BBQ-sås
  • Tid 40 min

Vegoburgare med BBQ-sås

3.12 (17 betyg)

Burgare av kidneybönor och mycket kryddor är ett gott alternativ till den klassiska hamburgaren.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 21

Ingredienser

8 portioner
  • 800 g kidneybönor i burk
  • 1 liten röd lök i bitar
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 dl ströbröd
  • 1 msk soja
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk rapsolja till stekning och pensling
  • 480 g grova hamburgerbröd
  • 320 g tomater i skivor
  • 80 g salladsblad
BBQ-sås:
  • 400 g krossade tomater
  • 2 msk chilisås
  • 2 msk vinäger
  • 1 msk senap
  • 0.5 tsk salt
  • 2 tsk tiger- eller worcestershiresås
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 pressad vitlöksklyfta
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda alla ingredienser till BBQ-såsen i en kastrull. Koka på ganska stark värme ca 10 minuter.

  2. 2

    Skölj bönorna med vatten och låt dem rinna av. Mixa dem med resten av ingredienserna i en matberedare till en massa. Forma den till biffar på en skärbräda och låt dem torka till lite.

  3. 3

    Pensla biffarna med lite olja och grilla på medelvärme ca 2 minuter per sida. Använd stekspade när du vänder biffarna.

  4. 4

    Värm bröden på grillen och fyll dem med biffar och grönsaker. Klicka på såsen.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
BBQ-såsen passar bra till kyckling, korv, färs, fläsk- och nötkött. Kan också användas som glaze.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

7 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Lars Z

    För att få burgare extra goda, använder jag alltid Fatzers rågkusar som bröd, otroligt goda och smakrika, sen jag upäcke dom, har jag helt slutat att köpa vanliga svampiga hamburgerbröd. Rågkusarna är bakade på surdeg, vete och råg med 90 % fullkorn. Smakar mycket mer och är väldigt fiberrika. Mus När jag gör burgare, formar jag dom i en av mina äggsteknigsforma, på en plåt med bakplåtspapper, sen försteker jag dom i ugne 100 gr. i 10 minuter. Då håller dom ihop bättre, eftersom jag fryser dom. Funkar bra att bara Tina och steka utan att dom havererar.

  • King

    Riktig gott

  • JJ

    Svårt att få biffarna att hålla ihop, var som en lös massa oavsett hur länge de stektes. Vet inte riktigt vad jag gjorde för fel men tillräckligt irriterande var det ju iallafall. Smaken var det dock inget fel på trots att konsistensen var lös.

  • Therese

    Jag tyckte att biffarna var jättegoda, men köpte färdig bbq-sås då denna inte var vegetarisk.

Visa fler