Bakad potatis med tofuskagenröra
  • Tid 20 min

Bakad potatis med tofuskagenröra

2.67 (3 betyg)

Smarrig skagenröra med tofu i bakad potatis.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 11

Ingredienser

4 portioner
  • 4 bakpotatisar
  • 270 g naturell tofu
  • 1 rödlök, finhackad
  • 1 liten vitlöksklyfta, riven
  • 1 syrligt äpple, fintärnat
  • 1 citron, finrivet skal
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 0.5 dl dill, hackad
  • 3 dl kvarg
  • 0.5 burk tångkaviar
  • salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Tillaga bakpotatisarna 10-15 min i mikron på full effekt, tills de är mjuka.

  2. 2

    Grovriv tofun och blanda med övriga ingredienser. Tillsätt vatten till önskad konsistens, ca 0,5-1 dl. (kvargen kan ibland vara väldigt fast.) Smaka av med salt och peppar.

  3. 3

    Skär ett kryss i potatisen och kläm ihop så den öppnar sig. Fyll med röran.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Servera gärna på toast!
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar