Bakad potatis med tofuskagenröra

Bakad potatis med tofuskagenröra

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Smarrig skagenröra med tofu i bakad potatis.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
  • 4 bakpotatisar
  • 270 g naturell tofu
  • 1 rödlök, finhackad
  • 1 liten vitlöksklyfta, riven
  • 1 syrligt äpple, fintärnat
  • 1 citron, finrivet skal
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 0.5 dl dill, hackad
  • 3 dl kvarg
  • 0.5 burk tångkaviar
  • salt

Gör så här

  1. Tillaga bakpotatisarna 10-15 min i mikron på full effekt, tills de är mjuka.
  2. Grovriv tofun och blanda med övriga ingredienser. Tillsätt vatten till önskad konsistens, ca 0,5-1 dl. (kvargen kan ibland vara väldigt fast.) Smaka av med salt och peppar.
  3. Skär ett kryss i potatisen och kläm ihop så den öppnar sig. Fyll med röran.

Tips

Servera gärna på toast!

Sara Begner, Chef för Coops provkök

Bakad potatis med tofuskagenröra
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 4 bakpotatisar
  • 270 g naturell tofu
  • 1 rödlök, finhackad
  • 1 liten vitlöksklyfta, riven
  • 1 syrligt äpple, fintärnat
  • 1 citron, finrivet skal
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 0.5 dl dill, hackad
  • 3 dl kvarg
  • 0.5 burk tångkaviar
  • salt

Bakad potatis med tofuskagenröra

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Smarrig skagenröra med tofu i bakad potatis.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner

Gör så här

  1. Tillaga bakpotatisarna 10-15 min i mikron på full effekt, tills de är mjuka.
  2. Grovriv tofun och blanda med övriga ingredienser. Tillsätt vatten till önskad konsistens, ca 0,5-1 dl. (kvargen kan ibland vara väldigt fast.) Smaka av med salt och peppar.
  3. Skär ett kryss i potatisen och kläm ihop så den öppnar sig. Fyll med röran.

Tips

Servera gärna på toast!

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!