Frasig torskfilé med rostade jordärtskockor

Frasig torskfilé med rostade jordärtskockor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

Så gott med den picklade rödlöken och kaprismajon till!

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 700 g jordärtskockor
  • 500 g potatis
  • 1 msk olivolja
  • 4 bitar torskfilé (à 150 g)
  • 1 dl vetemjöl
  • ägg
  • 2 dl panko ströbröd
  • 1 tsk salt
  • Picklad rödlök:
  • 1 rödlök i ringar
  • 0.5 dl rödvinsvinäger
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • Kaprismajonnäs:
  • 2 äggulor
  • 1 tsk dijonsenap
  • 3 msk kapris
  • 0.75 dl olivolja
  • 0.75 dl neutral olja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala potatis och jordärtskockor. Dela på längden och vänd runt i olja på en plåt. Salta och rosta mitt i ugnen till fin färg, ca 30 min.

Picklad rödlök:

  1. Koka upp vinäger, socker och vatten. Lägg löken i en skål och häll över ättikslagen. Låt svalna alternativt kallna i kylen.

Kaprismajonnäs:

  1. Mixa ägggulor, senap och kapris. Häll i oljan i en tunn stråle medan mixern är igång tills det blir en tjock majonnäs. Smaka av med salt.
  2. Salta torsken. Doppa fisken i mjöl, lättvispat ägg och sist pankoströbröd. Hetta upp en stekpanna och stek fisken i olja på medelhög värme 2–4 min per sida till fin och krispig yta.
  3. Servera torsken med potatis, jordärtskockor, kaprismajonnäs och picklad rödlök.

Servering

Servera gärna med grön- eller svartkål hastigt stekt i lite olivolja och flingsalt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anett

2019-04-14

Fantastiskt gott, det var längesen jag åt något så komplett i smak.

Jenni

2018-09-06

Supergott!

Frasig torskfilé med rostade jordärtskockor
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 700 g jordärtskockor
  • 500 g potatis
  • 1 msk olivolja
  • 4 bitar torskfilé (à 150 g)
  • 1 dl vetemjöl
  • ägg
  • 2 dl panko ströbröd
  • 1 tsk salt
  • Picklad rödlök:
  • 1 rödlök i ringar
  • 0.5 dl rödvinsvinäger
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • Kaprismajonnäs:
  • 2 äggulor
  • 1 tsk dijonsenap
  • 3 msk kapris
  • 0.75 dl olivolja
  • 0.75 dl neutral olja

Frasig torskfilé med rostade jordärtskockor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

Så gott med den picklade rödlöken och kaprismajon till!

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala potatis och jordärtskockor. Dela på längden och vänd runt i olja på en plåt. Salta och rosta mitt i ugnen till fin färg, ca 30 min.

Picklad rödlök:

  1. Koka upp vinäger, socker och vatten. Lägg löken i en skål och häll över ättikslagen. Låt svalna alternativt kallna i kylen.

Kaprismajonnäs:

  1. Mixa ägggulor, senap och kapris. Häll i oljan i en tunn stråle medan mixern är igång tills det blir en tjock majonnäs. Smaka av med salt.
  2. Salta torsken. Doppa fisken i mjöl, lättvispat ägg och sist pankoströbröd. Hetta upp en stekpanna och stek fisken i olja på medelhög värme 2–4 min per sida till fin och krispig yta.
  3. Servera torsken med potatis, jordärtskockor, kaprismajonnäs och picklad rödlök.

Servering

Servera gärna med grön- eller svartkål hastigt stekt i lite olivolja och flingsalt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anett

2019-04-14

Fantastiskt gott, det var längesen jag åt något så komplett i smak.

Jenni

2018-09-06

Supergott!