Ugnsbakad lax med grönsaksstrimlor

Ugnsbakad lax med grönsaksstrimlor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Enkelt kryddad lax och tillbehör i varm färgskala och en klick rom.

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g laxfiléer, mittbit
  • 1 msk smör, till form och pensling
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Sås:
  • 5 dl fiskbuljong av tärning eller fond
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 krm peppar
  • 2 krm salt
  • Grönsaksstrimlor:
  • 2 morötter
  • 1 fint strimlad purjolök
  • Till servering:
  • 50 g röd caviar eller annan rom

Gör så här

Lax

  1. Dela laxen i fyra portionsbitar och lägg dem i en smord ugnsform. Pensla med matfett, salta och peppra. Stek i ugnen 10-15 minuter.

Sås

  1. Koka ihop buljong, grädde och vin tills ca hälften återstår. Smaka av med salt och peppar.

Grönsaker

  1. Fräs grönsaksstrimlorna i matfett ca 1 minut. Lägg upp lax och grönsaker på varma tallrikar.
  2. Fördela såsen och lägg en klick röd rom på varje tallrik.

Servering

Servera med kokt potatis.
Ugnsbakad lax med grönsaksstrimlor
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 600 g laxfiléer, mittbit
  • 1 msk smör, till form och pensling
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Sås:
  • 5 dl fiskbuljong av tärning eller fond
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 krm peppar
  • 2 krm salt
  • Grönsaksstrimlor:
  • 2 morötter
  • 1 fint strimlad purjolök
  • Till servering:
  • 50 g röd caviar eller annan rom

Ugnsbakad lax med grönsaksstrimlor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Enkelt kryddad lax och tillbehör i varm färgskala och en klick rom.

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

Lax

  1. Dela laxen i fyra portionsbitar och lägg dem i en smord ugnsform. Pensla med matfett, salta och peppra. Stek i ugnen 10-15 minuter.

Sås

  1. Koka ihop buljong, grädde och vin tills ca hälften återstår. Smaka av med salt och peppar.

Grönsaker

  1. Fräs grönsaksstrimlorna i matfett ca 1 minut. Lägg upp lax och grönsaker på varma tallrikar.
  2. Fördela såsen och lägg en klick röd rom på varje tallrik.

Servering

Servera med kokt potatis.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!