Lax och potatis i ugn

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Snabbaste vardagsmiddagen? Lägg lax, lättkokt potatis och purjolök i ugnen och 20 minuter senare är middagen klar!

Tillagningstid: 20 min
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 späda purjolökar
  • 600 g färskpotatis
  • 500 g laxfilé
  • 0.5 citron, finrivet skal
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 3 msk olivolja
  • 0.5 tsk mald koriander
  • 1 kruka dill
  • 3 msk riven pepparrot
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Skär purjolök i 2–3 cm stora bitar. Koka upp en kastrull med saltat vatten. Koka potatisen lätt. Lägg ner purjolöken och koka 1–2 min. (Potatisen och löken blir mjuk i ugnen.)
  2. Häll av vattnet. Fördela potatisen och lökbitarna i en ugnsform.
  3. Salta laxen. Lägg på den med skinnsidan upp. Tillred mitt i ugnen till en innertemperatur på 42°. Dra loss skinnet av laxen.
  4. Blanda en vinägrett på citronskal, vinäger, olja och koriander. Skeda vätskan över fisken och toppa med dill och pepparrot.

Tips

Har du kokt potatis i kylen går den givetvis bra att använda.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Salme

2015-09-13

Skulle tro att det är ett skrivfel för innertemperaturen och att det ska vara 52 grader.

Helene

2015-09-10

Supergott men laxen var rå vid 42 graders innertemperatur.

Liknande recept

Spara recept

Ugnsbakad lax med grönsaksstrimlor

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Klassisk laxburgare

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Lutfisk med stuvad grönkål, rödlök och pepparrot

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Frasig torskfilé med rostade jordärtskockor

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Schilianka

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Lax- och purjolökspaj

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Panerad torsk med broccolipuré och picklad lök

Betyg
Betyg
(62)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 3 späda purjolökar
  • 600 g färskpotatis
  • 500 g laxfilé
  • 0.5 citron, finrivet skal
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 3 msk olivolja
  • 0.5 tsk mald koriander
  • 1 kruka dill
  • 3 msk riven pepparrot
  • 1 tsk salt

Lax och potatis i ugn

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Snabbaste vardagsmiddagen? Lägg lax, lättkokt potatis och purjolök i ugnen och 20 minuter senare är middagen klar!

Tillagningstid: 20 min
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär purjolök i 2–3 cm stora bitar. Koka upp en kastrull med saltat vatten. Koka potatisen lätt. Lägg ner purjolöken och koka 1–2 min. (Potatisen och löken blir mjuk i ugnen.)
  2. Häll av vattnet. Fördela potatisen och lökbitarna i en ugnsform.
  3. Salta laxen. Lägg på den med skinnsidan upp. Tillred mitt i ugnen till en innertemperatur på 42°. Dra loss skinnet av laxen.
  4. Blanda en vinägrett på citronskal, vinäger, olja och koriander. Skeda vätskan över fisken och toppa med dill och pepparrot.

Tips

Har du kokt potatis i kylen går den givetvis bra att använda.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Salme

2015-09-13

Skulle tro att det är ett skrivfel för innertemperaturen och att det ska vara 52 grader.

Helene

2015-09-10

Supergott men laxen var rå vid 42 graders innertemperatur.

Liknande recept

Spara recept

Ugnsbakad lax med grönsaksstrimlor

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Klassisk laxburgare

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Lutfisk med stuvad grönkål, rödlök och pepparrot

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Frasig torskfilé med rostade jordärtskockor

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Schilianka

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Lax- och purjolökspaj

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Panerad torsk med broccolipuré och picklad lök

Betyg
Betyg
(62)