Schilianka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Finaste primörerna och nyttiga laxen i en klassisk rysk soppa.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g lax i bit
  • 0.5 purjolök
  • 50 g rotselleri
  • 1 morot
  • 2 potatisar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 liter vatten
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk tomatpuré
  • 5 persiljestjälkar
  • 1 lagerblad
  • 2 tsk torkad timjan
  • 2 msk kapris
  • 10 st oliver
  • 1 krm peppar
  • 2 krm salt, peppar

Gör så här

  1. Skär laxen fri från ben och skinn. Skär laxköttet i 2-3 cm stora bitar. Snitta, skölj och skär purjolöken i tunna skivor. Skala rotfrukter och potatis. Skär dem i bitar.
  2. Fräs lök, rotfrukter och potatis i fettet i en gryta. Tillsätt vatten, buljongtärningar, pressad vitlök, tomatpuré, några persiljestjälkar, lagerblad och stött timjan. Koka under lock tills potatisen är mjuk, ca 10 min.
  3. Ta upp persiljestjälkarna. Lägg i laxen och sjud soppan ytterligare 3-5 min. Hacka resten av persiljan och rör ner i soppan. Blanda i kaprisen. Skiva oliverna och lägg dem i soppan eller servera dem hela som tillbehör. Smaka av med salt och peppar.

Servering

Servera med crème fraiche, grädde eller Smetana.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Laxfilé med zucchinisallad och pepparrotsyoghurt

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Citrusinkokt lax med fänkål och paprika

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Gösfilé i paprika- och tomatsås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Laxsida med couscoussallad

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Panerad torsk med broccolipuré och picklad lök

Betyg
Betyg
(62)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 500 g lax i bit
  • 0.5 purjolök
  • 50 g rotselleri
  • 1 morot
  • 2 potatisar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 liter vatten
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk tomatpuré
  • 5 persiljestjälkar
  • 1 lagerblad
  • 2 tsk torkad timjan
  • 2 msk kapris
  • 10 st oliver
  • 1 krm peppar
  • 2 krm salt, peppar

Schilianka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Finaste primörerna och nyttiga laxen i en klassisk rysk soppa.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär laxen fri från ben och skinn. Skär laxköttet i 2-3 cm stora bitar. Snitta, skölj och skär purjolöken i tunna skivor. Skala rotfrukter och potatis. Skär dem i bitar.
  2. Fräs lök, rotfrukter och potatis i fettet i en gryta. Tillsätt vatten, buljongtärningar, pressad vitlök, tomatpuré, några persiljestjälkar, lagerblad och stött timjan. Koka under lock tills potatisen är mjuk, ca 10 min.
  3. Ta upp persiljestjälkarna. Lägg i laxen och sjud soppan ytterligare 3-5 min. Hacka resten av persiljan och rör ner i soppan. Blanda i kaprisen. Skiva oliverna och lägg dem i soppan eller servera dem hela som tillbehör. Smaka av med salt och peppar.

Servering

Servera med crème fraiche, grädde eller Smetana.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Laxfilé med zucchinisallad och pepparrotsyoghurt

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Citrusinkokt lax med fänkål och paprika

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Gösfilé i paprika- och tomatsås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Laxsida med couscoussallad

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Panerad torsk med broccolipuré och picklad lök

Betyg
Betyg
(62)