
Schilianka
Betyg (1-5):
Finaste primörerna och nyttiga laxen i en klassisk rysk soppa.
Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 500 g lax i bit
- 0.5 purjolök
- 50 g rotselleri
- 1 morot
- 2 potatisar
- 2 msk smör eller margarin
- 1 liter vatten
- 2 fiskbuljongtärningar
- 1 vitlöksklyfta
- 2 msk tomatpuré
- 5 persiljestjälkar
- 1 lagerblad
- 2 tsk torkad timjan
- 2 msk kapris
- 10 st oliver
- 1 krm peppar
- 2 krm salt, peppar
Gör så här
- Skär laxen fri från ben och skinn. Skär laxköttet i 2-3 cm stora bitar. Snitta, skölj och skär purjolöken i tunna skivor. Skala rotfrukter och potatis. Skär dem i bitar.
- Fräs lök, rotfrukter och potatis i fettet i en gryta. Tillsätt vatten, buljongtärningar, pressad vitlök, tomatpuré, några persiljestjälkar, lagerblad och stött timjan. Koka under lock tills potatisen är mjuk, ca 10 min.
- Ta upp persiljestjälkarna. Lägg i laxen och sjud soppan ytterligare 3-5 min. Hacka resten av persiljan och rör ner i soppan. Blanda i kaprisen. Skiva oliverna och lägg dem i soppan eller servera dem hela som tillbehör. Smaka av med salt och peppar.
Servering
Servera med crème fraiche, grädde eller Smetana.
Schilianka
Betyg (1-5):
Finaste primörerna och nyttiga laxen i en klassisk rysk soppa.
Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Skär laxen fri från ben och skinn. Skär laxköttet i 2-3 cm stora bitar. Snitta, skölj och skär purjolöken i tunna skivor. Skala rotfrukter och potatis. Skär dem i bitar.
- Fräs lök, rotfrukter och potatis i fettet i en gryta. Tillsätt vatten, buljongtärningar, pressad vitlök, tomatpuré, några persiljestjälkar, lagerblad och stött timjan. Koka under lock tills potatisen är mjuk, ca 10 min.
- Ta upp persiljestjälkarna. Lägg i laxen och sjud soppan ytterligare 3-5 min. Hacka resten av persiljan och rör ner i soppan. Blanda i kaprisen. Skiva oliverna och lägg dem i soppan eller servera dem hela som tillbehör. Smaka av med salt och peppar.
Servering
Servera med crème fraiche, grädde eller Smetana.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!