Grillad entrecote, halloumi och portabellosvamp med hemgjord chilisås

Grillad entrecote, halloumi och portabellosvamp med hemgjord chilisås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g entrecôte
  • 200 g halloumi
  • 4 portabellosvampar
  • 1 dl bbq-sås eller grillolja
  • flingsalt
  • Chilisås:
  • 6 halverade tomater
  • 1 hel vitlök, delad på mitten
  • 0.5 fänkål
  • 2 röda chili
  • 3 nejlikor
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk farinsocker
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk olivolja
  • salt

Gör så här

  1. Grilla tomater, vitlök, fänkål och chili tills de mjuknat. Tryck ut vitlöksklyftorna i en matberedare och mixa tillsammans med grönsakerna. Tillsätt nejlika, tomatpuré, socker, vinäger, olja och smaka av med salt.
  2. Skär kött och halloumi i skivor. Ta bort foten på svamparna. Pensla kött och svamp med bbq-sås/grillolja och grilla 2–3 min per sida, köttet får gärna vara rosa i mitten. Vila köttet 5 min på skärbrädan innan det skärs upp. Grilla halloumi någon minut per sida.
  3. Salta köttet och servera med halloumi, svamp och chilisås.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Köttfärssås med sidfläsk

Betyg
Betyg
(92)
Spara recept

Fläskfilégryta med champinjoner och palsternacksmos

Betyg
Betyg
(82)
Spara recept

Fläskytterfilégryta med svamp och bacon

Betyg
Betyg
(294)
Spara recept

Köttgryta med kantareller

Betyg
Betyg
(85)
Spara recept

Oxfilé med shiitakesvamp, rökt sidfläsk och blåbärssky

Betyg
Betyg
(70)
Spara recept

Grillad pizza med oxfilé och bearnaisesås

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Lamm- och rotsellerisoppa med ostronskivling och sparris

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Fläskkotletter med kantarellsås

Betyg
Betyg
(6)
Grillad entrecote, halloumi och portabellosvamp med hemgjord chilisås
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 600 g entrecôte
  • 200 g halloumi
  • 4 portabellosvampar
  • 1 dl bbq-sås eller grillolja
  • flingsalt
  • Chilisås:
  • 6 halverade tomater
  • 1 hel vitlök, delad på mitten
  • 0.5 fänkål
  • 2 röda chili
  • 3 nejlikor
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk farinsocker
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk olivolja
  • salt

Grillad entrecote, halloumi och portabellosvamp med hemgjord chilisås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Grilla tomater, vitlök, fänkål och chili tills de mjuknat. Tryck ut vitlöksklyftorna i en matberedare och mixa tillsammans med grönsakerna. Tillsätt nejlika, tomatpuré, socker, vinäger, olja och smaka av med salt.
  2. Skär kött och halloumi i skivor. Ta bort foten på svamparna. Pensla kött och svamp med bbq-sås/grillolja och grilla 2–3 min per sida, köttet får gärna vara rosa i mitten. Vila köttet 5 min på skärbrädan innan det skärs upp. Grilla halloumi någon minut per sida.
  3. Salta köttet och servera med halloumi, svamp och chilisås.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Köttfärssås med sidfläsk

Betyg
Betyg
(92)
Spara recept

Fläskfilégryta med champinjoner och palsternacksmos

Betyg
Betyg
(82)
Spara recept

Fläskytterfilégryta med svamp och bacon

Betyg
Betyg
(294)
Spara recept

Köttgryta med kantareller

Betyg
Betyg
(85)
Spara recept

Oxfilé med shiitakesvamp, rökt sidfläsk och blåbärssky

Betyg
Betyg
(70)
Spara recept

Grillad pizza med oxfilé och bearnaisesås

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Lamm- och rotsellerisoppa med ostronskivling och sparris

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Fläskkotletter med kantarellsås

Betyg
Betyg
(6)