Grillad entrecote, halloumi och portabellosvamp med hemgjord chilisås
  • Tid 30 min

Grillad entrecote, halloumi och portabellosvamp med hemgjord chilisås

4 (2 betyg)

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 15

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g entrecôte
  • 200 g halloumi
  • 4 portabellosvampar
  • 1 dl bbq-sås eller grillolja
  • flingsalt
Chilisås:
  • 6 halverade tomater
  • 1 hel vitlök, delad på mitten
  • 0.5 fänkål
  • 2 röda chili
  • 3 nejlikor
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk farinsocker
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk olivolja
  • salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Grilla tomater, vitlök, fänkål och chili tills de mjuknat. Tryck ut vitlöksklyftorna i en matberedare och mixa tillsammans med grönsakerna. Tillsätt nejlika, tomatpuré, socker, vinäger, olja och smaka av med salt.

  2. 2

    Skär kött och halloumi i skivor. Ta bort foten på svamparna. Pensla kött och svamp med bbq-sås/grillolja och grilla 2–3 min per sida, köttet får gärna vara rosa i mitten. Vila köttet 5 min på skärbrädan innan det skärs upp. Grilla halloumi någon minut per sida.

  3. 3

    Salta köttet och servera med halloumi, svamp och chilisås.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar