Gremolatastekt biff

Gremolatastekt biff

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Lägg den persiljeprydda biffen på en rejäl romansalladsbädd och servera med färsk pasta och tomat.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
  • 600 g entrecôte, ryggbiffar eller utskurna biffar
  • 1 msk smör till stekning
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Gremolata:
  • 1 dl finhackad persilja
  • 1 lime, rivet skal
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • Tillbehör:
  • 400 g färsk pasta, gärna fettuccine
  • 400 g romansallad, i bitar
  • 4 halverade tomater
  • 4 msk italiensk salladsdressing

Gör så här

  1. Blanda persilja, lime och vitlök till gremolatan. Stek biffarna i fettet ca 3 minuter per sida. Salta och peppra.
  2. Bred gremolatan på köttet mot slutet, så att den fräser in i ovansidan. Koka pastan under tiden.
  3. Servera kött och pasta med sallad och tomat. Häll dressingen över grönsakerna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gremolatastekt biff
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 600 g entrecôte, ryggbiffar eller utskurna biffar
  • 1 msk smör till stekning
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Gremolata:
  • 1 dl finhackad persilja
  • 1 lime, rivet skal
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • Tillbehör:
  • 400 g färsk pasta, gärna fettuccine
  • 400 g romansallad, i bitar
  • 4 halverade tomater
  • 4 msk italiensk salladsdressing

Gremolatastekt biff

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Lägg den persiljeprydda biffen på en rejäl romansalladsbädd och servera med färsk pasta och tomat.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Blanda persilja, lime och vitlök till gremolatan. Stek biffarna i fettet ca 3 minuter per sida. Salta och peppra.
  2. Bred gremolatan på köttet mot slutet, så att den fräser in i ovansidan. Koka pastan under tiden.
  3. Servera kött och pasta med sallad och tomat. Häll dressingen över grönsakerna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!