För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Grekisk potatissallad med kyckling

Betyg (1-5):
3.2 (5 betyg)

Potatissallad med grillad kyckling, fetaost, paprika, tomater och gurka som serveras med tzatziki.

Tillagningstid: 45 min + tid att marinera
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 kycklingfiléer
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk torkad salvia
  • 1 tsk salt
  • Grekisk potatissallad
  • 1 kg små potatisar
  • 1 grön paprika, strimlad
  • 1 rödlök, tunt skivad
  • 250 g körbärstomat på kvist (romance), delade
  • 0.5 gurka, i halvmånar
  • 150 g fetaost, smulad
  • 1 dl oliver
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 2 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • Tzatziki
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 0.5 gurka, grovriven
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 msk olivolja
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Halvera kycklingfiléerna på längden. Blanda citronsaft, olja, salvia och salt till en marinad. Blanda kycklingen med marinaden och låt marinera i kylen minst 1 tim, gärna över natten. Grilla eller stek tills kycklingen är genomstekt, ca 70° innertemperatur.

Grekisk potatissallad

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Blanda med resten av ingredienserna och smaka av med salt och peppar.

Tzatziki

  1. Blanda yoghurt, gurka, vitlök och olja. Smaka av med salt och peppar. Servera tzatzikin till kycklingen med potatissalladen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Röd currygryta med potatis

(18)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(21)

Risbladsrullar med kyckling och cashewnötter

(19)

Sommarsallad med caesardressing

(1)

Citron- och saffranskyckling

(7)

Bruschetta med kyckling

(8)

Caesarsallad - grundrecept

(33)

Grillad kyckling med parmesankräm

(3)
20 st
  • Ingredienser (20)
  • 4 kycklingfiléer
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk torkad salvia
  • 1 tsk salt
  • Grekisk potatissallad
  • 1 kg små potatisar
  • 1 grön paprika, strimlad
  • 1 rödlök, tunt skivad
  • 250 g körbärstomat på kvist (romance), delade
  • 0.5 gurka, i halvmånar
  • 150 g fetaost, smulad
  • 1 dl oliver
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 2 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • Tzatziki
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 0.5 gurka, grovriven
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 msk olivolja
  • salt och svartpeppar

Grekisk potatissallad med kyckling

Betyg (1-5):
3.2 (5 betyg)

Potatissallad med grillad kyckling, fetaost, paprika, tomater och gurka som serveras med tzatziki.

Tillagningstid: 45 min + tid att marinera
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Halvera kycklingfiléerna på längden. Blanda citronsaft, olja, salvia och salt till en marinad. Blanda kycklingen med marinaden och låt marinera i kylen minst 1 tim, gärna över natten. Grilla eller stek tills kycklingen är genomstekt, ca 70° innertemperatur.

Grekisk potatissallad

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Blanda med resten av ingredienserna och smaka av med salt och peppar.

Tzatziki

  1. Blanda yoghurt, gurka, vitlök och olja. Smaka av med salt och peppar. Servera tzatzikin till kycklingen med potatissalladen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Röd currygryta med potatis

(18)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(21)

Risbladsrullar med kyckling och cashewnötter

(19)

Sommarsallad med caesardressing

(1)

Citron- och saffranskyckling

(7)

Bruschetta med kyckling

(8)

Caesarsallad - grundrecept

(33)

Grillad kyckling med parmesankräm

(3)