
Grekisk burgare med tzatziki
Betyg (1-5):
Krämig tzatziki – bäst till burgaren. Recept ur kokboken Hamburgare och Tex mex, av Lena Söderström.
Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 500 g lammfärs
- 150 g fetaost, smulad
- 2 vitlöksklyftor, rivna
- 0.5 msk torkad oregano eller basilika
- 1 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
- olivolja, till stekning
- hamburgerbröd, att servera i
- Tzatziki
- 1 liten gurka
- 2 dl yoghurt 10%
- 1 vitlöksklyfta, riven
- 1 msk olivolja
- salt och svartpeppar
- Salsa cruda
- 250 g körsbärstomater, delade
- 1 salladslök, tunt skuren
- 1 grön chili eller röd chili, finhackad
- 0.5 lime, pressad saft
- 1 msk olivolja
- 1 vitlöksklyfta, riven
- salt
Gör så här
- Tzatziki: Skala gurkan slarvigt och dela på längden. Ta bort kärnorna med en sked och skär gurkan i fina tärningar. Blanda ihop gurka, yoghurt, vitlök och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
Salsa cruda:
- Blanda tomater, lök, chili, lime och olivolja. Smaka av med vitlök och salt. Blanda färsen med fetaost, vitlök, oregano, salt och peppar.
- Forma till fyra biffar och stek i olja eller grilla 4–5 min per sida. Grilla eller rosta bröden och fyll med tzatziki, burgare och salsa.
Grekisk burgare med tzatziki
Betyg (1-5):
Krämig tzatziki – bäst till burgaren. Recept ur kokboken Hamburgare och Tex mex, av Lena Söderström.
Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Tzatziki: Skala gurkan slarvigt och dela på längden. Ta bort kärnorna med en sked och skär gurkan i fina tärningar. Blanda ihop gurka, yoghurt, vitlök och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
Salsa cruda:
- Blanda tomater, lök, chili, lime och olivolja. Smaka av med vitlök och salt. Blanda färsen med fetaost, vitlök, oregano, salt och peppar.
- Forma till fyra biffar och stek i olja eller grilla 4–5 min per sida. Grilla eller rosta bröden och fyll med tzatziki, burgare och salsa.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!