Grekisk burgare med tzatziki

Grekisk burgare med tzatziki

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Krämig tzatziki – bäst till burgaren. Recept ur kokboken Hamburgare och Tex mex, av Lena Söderström.

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
  • 500 g lammfärs
  • 150 g fetaost, smulad
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 0.5 msk torkad oregano eller basilika
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • olivolja, till stekning
  • hamburgerbröd, att servera i
  • Tzatziki
  • 1 liten gurka
  • 2 dl yoghurt 10%
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • Salsa cruda
  • 250 g körsbärstomater, delade
  • 1 salladslök, tunt skuren
  • 1 grön chili eller röd chili, finhackad
  • 0.5 lime, pressad saft
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • salt

Gör så här

  1. Tzatziki: Skala gurkan slarvigt och dela på längden. Ta bort kärnorna med en sked och skär gurkan i fina tärningar. Blanda ihop gurka, yoghurt, vitlök och olivolja. Smaka av med salt och peppar.

Salsa cruda:

  1. Blanda tomater, lök, chili, lime och olivolja. Smaka av med vitlök och salt. Blanda färsen med fetaost, vitlök, oregano, salt och peppar.
  2. Forma till fyra biffar och stek i olja eller grilla 4–5 min per sida. Grilla eller rosta bröden och fyll med tzatziki, burgare och salsa.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Grekisk burgare med tzatziki
20 st
  • Ingredienser (20)
  • 500 g lammfärs
  • 150 g fetaost, smulad
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 0.5 msk torkad oregano eller basilika
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • olivolja, till stekning
  • hamburgerbröd, att servera i
  • Tzatziki
  • 1 liten gurka
  • 2 dl yoghurt 10%
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • Salsa cruda
  • 250 g körsbärstomater, delade
  • 1 salladslök, tunt skuren
  • 1 grön chili eller röd chili, finhackad
  • 0.5 lime, pressad saft
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • salt

Grekisk burgare med tzatziki

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Krämig tzatziki – bäst till burgaren. Recept ur kokboken Hamburgare och Tex mex, av Lena Söderström.

Tillagningstid: 45 min
4 portioner

Gör så här

  1. Tzatziki: Skala gurkan slarvigt och dela på längden. Ta bort kärnorna med en sked och skär gurkan i fina tärningar. Blanda ihop gurka, yoghurt, vitlök och olivolja. Smaka av med salt och peppar.

Salsa cruda:

  1. Blanda tomater, lök, chili, lime och olivolja. Smaka av med vitlök och salt. Blanda färsen med fetaost, vitlök, oregano, salt och peppar.
  2. Forma till fyra biffar och stek i olja eller grilla 4–5 min per sida. Grilla eller rosta bröden och fyll med tzatziki, burgare och salsa.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!