Grekisk burgare med tzatziki

Betyg (1-5):
3 (6 betyg)

Krämig tzatziki – bäst till burgaren. Recept ur kokboken Hamburgare och Tex mex, av Lena Söderström.

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (20)
  • 500 g lammfärs
  • 150 g fetaost, smulad
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 0.5 msk torkad oregano eller basilika
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • olivolja, till stekning
  • hamburgerbröd, att servera i
  • Tzatziki
  • 1 liten gurka
  • 2 dl yoghurt 10%
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • Salsa cruda
  • 250 g körsbärstomater, delade
  • 1 salladslök, tunt skuren
  • 1 grön chili eller röd chili, finhackad
  • 0.5 lime, pressad saft
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • salt

Gör så här

  1. Tzatziki: Skala gurkan slarvigt och dela på längden. Ta bort kärnorna med en sked och skär gurkan i fina tärningar. Blanda ihop gurka, yoghurt, vitlök och olivolja. Smaka av med salt och peppar.

Salsa cruda:

  1. Blanda tomater, lök, chili, lime och olivolja. Smaka av med vitlök och salt. Blanda färsen med fetaost, vitlök, oregano, salt och peppar.
  2. Forma till fyra biffar och stek i olja eller grilla 4–5 min per sida. Grilla eller rosta bröden och fyll med tzatziki, burgare och salsa.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Wallenbergare på lammfärs

(3)

Yoghurtmarinerad lammrostbiff på spett

(13)

Lammstek med potatis- och svartrotsgratäng

(42)

Cevapcici med morotstsatsiki

(22)

Köttbullar med chèvre

(0)

Steak au poivre - Pepparbiff

(4)

Viltwallenbergare med gräddsås

(6)

Gormetrulle

(23)
20 st
  • Ingredienser (20)
  • 500 g lammfärs
  • 150 g fetaost, smulad
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 0.5 msk torkad oregano eller basilika
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • olivolja, till stekning
  • hamburgerbröd, att servera i
  • Tzatziki
  • 1 liten gurka
  • 2 dl yoghurt 10%
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • Salsa cruda
  • 250 g körsbärstomater, delade
  • 1 salladslök, tunt skuren
  • 1 grön chili eller röd chili, finhackad
  • 0.5 lime, pressad saft
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • salt

Grekisk burgare med tzatziki

Betyg (1-5):
3 (6 betyg)

Krämig tzatziki – bäst till burgaren. Recept ur kokboken Hamburgare och Tex mex, av Lena Söderström.

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tzatziki: Skala gurkan slarvigt och dela på längden. Ta bort kärnorna med en sked och skär gurkan i fina tärningar. Blanda ihop gurka, yoghurt, vitlök och olivolja. Smaka av med salt och peppar.

Salsa cruda:

  1. Blanda tomater, lök, chili, lime och olivolja. Smaka av med vitlök och salt. Blanda färsen med fetaost, vitlök, oregano, salt och peppar.
  2. Forma till fyra biffar och stek i olja eller grilla 4–5 min per sida. Grilla eller rosta bröden och fyll med tzatziki, burgare och salsa.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Wallenbergare på lammfärs

(3)

Yoghurtmarinerad lammrostbiff på spett

(13)

Lammstek med potatis- och svartrotsgratäng

(42)

Cevapcici med morotstsatsiki

(22)

Köttbullar med chèvre

(0)

Steak au poivre - Pepparbiff

(4)

Viltwallenbergare med gräddsås

(6)

Gormetrulle

(23)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies