Gravad röding

Betyg (1-5):
3.09 (22 betyg)

Populärt på smörgårdsbordet. Gravat med smak av dill.

6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (5)
  • 1250 g röding, lax eller makrill
  • 1.5 msk socker
  • 2 tsk krossade vitpepparkorn
  • 1 dl hackad dill
  • 3 msk salt

Gör så här

  1. Rensa fisken; ta bort huvud och ben. Torka den med hushållspapper. Blanda salt, socker och vitpeppar. Gnid in fisken med cirka en tredjedel av blandningen. Lägg ihop fisken, köttsida mot köttsida, med dill och resterande kryddblandning mellan, i en form med höga kanter och täck med plastfolie.
  2. Grava i minst ett dygn i kylskåp. Vänd på fisken ett par gånger under gravningen. Skiva upp tunt med lax- eller filékniv.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-09-11

Hej Weronica, tyvärr hade saltet trillat ur ingredienslistan, men är nu tillbaka igen. I detta recept ska det vara 3 msk salt. Lycka till i köket!

Weronica

2019-09-05

Hur mycket salt ska det vara??Står inte i receptet???

Erik Fredriksson

2012-11-29

Röding är bra att grava ovan nämda recept är bra. Hårt tunnbröd ock gravlaxsås och en kall öl förgyller tillvaron.

klas

2012-04-03

bra recept

Liknande recept

Fiskpaté

(21)

Bowl med sashimilax

(4)

Senapssill och lingonsill

(17)

Laxsallad med hackat ägg

(62)

Tonfiskspett

(10)

Gravad lax

(21)

Sesammarinerad lax med vattenkrasse

(0)

Jordgubbssallad med varmrökt lax

(83)
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 1250 g röding, lax eller makrill
  • 1.5 msk socker
  • 2 tsk krossade vitpepparkorn
  • 1 dl hackad dill
  • 3 msk salt

Gravad röding

Betyg (1-5):
3.09 (22 betyg)

Populärt på smörgårdsbordet. Gravat med smak av dill.

6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rensa fisken; ta bort huvud och ben. Torka den med hushållspapper. Blanda salt, socker och vitpeppar. Gnid in fisken med cirka en tredjedel av blandningen. Lägg ihop fisken, köttsida mot köttsida, med dill och resterande kryddblandning mellan, i en form med höga kanter och täck med plastfolie.
  2. Grava i minst ett dygn i kylskåp. Vänd på fisken ett par gånger under gravningen. Skiva upp tunt med lax- eller filékniv.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-09-11

Hej Weronica, tyvärr hade saltet trillat ur ingredienslistan, men är nu tillbaka igen. I detta recept ska det vara 3 msk salt. Lycka till i köket!

Weronica

2019-09-05

Hur mycket salt ska det vara??Står inte i receptet???

Erik Fredriksson

2012-11-29

Röding är bra att grava ovan nämda recept är bra. Hårt tunnbröd ock gravlaxsås och en kall öl förgyller tillvaron.

klas

2012-04-03

bra recept

Liknande recept

Fiskpaté

(21)

Bowl med sashimilax

(4)

Senapssill och lingonsill

(17)

Laxsallad med hackat ägg

(62)

Tonfiskspett

(10)

Gravad lax

(21)

Sesammarinerad lax med vattenkrasse

(0)

Jordgubbssallad med varmrökt lax

(83)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies