Gravad och grillad oxfilé

Betyg (1-5):
3.04 (46 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter + 10 timmar i kylen
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 1 kg oxfilé
  • 3 msk flingsalt
  • 3 msk socker
  • 2 tsk malen svartpeppar
  • 3 krossade vitlöksklyftor med skal
  • 1.5 dl hackad färsk persilja
  • 5 cl gin, eventuellt
  • steksnöre, eventuellt

Gör så här

  1. Putsa köttet och lägg i en bunke. Klappa in alla ingredienser utom spriten. Lägg i en plastpåse och häll eventuellt på gin, vänd runt påsen. Låt stå i kylen cirka 10 timmar, vänd då och då.
  2. Ta ut köttet ur kylen 1 timme innan grillning. (Bäst resultat får man om man grillar rumstempererat kött.) Bind eventuellt upp köttet med ett snöre. Grilla på direkt värme cirka 15 minuter runt om.
  3. Skiva köttet i 0,5 centimeter tunna skivor vid servering. Lika god att äta varm som kall.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lena

2017-06-11

Detta recept har vi aldrig misslyckats med, en klassiker i vår familj.

Malin

2014-06-19

Supergott och enkelt i och med att man kan förbereda dagen innan.

Elisabeth

2012-09-07

Gjorde detta recept fast med lammytterfile blev sagolikt gott döttrarna tyckte det var bland det godaste de hade ätit!

Katarina

2012-08-23

Helt fantastiskt gott, rekomenderas verkligen!

Liknande recept

Fläskfilékebab

(13)

Pannbiff med grönpeppar och persilja

(12)

Tarte flambée med kumminkålsallad

(8)

Hamburgare med spetskål, senapsmajonnäs och picklad rödlök

(1)

Burgare med chilimajo

(4)

Miniburgare med gorgonzola och karamelliserad lök

(0)

Burgare i pitabröd med ajvar och vitlökssås

(10)

Tacobåtar med kycklingfärs

(3)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1 kg oxfilé
  • 3 msk flingsalt
  • 3 msk socker
  • 2 tsk malen svartpeppar
  • 3 krossade vitlöksklyftor med skal
  • 1.5 dl hackad färsk persilja
  • 5 cl gin, eventuellt
  • steksnöre, eventuellt

Gravad och grillad oxfilé

Betyg (1-5):
3.04 (46 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter + 10 timmar i kylen
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Putsa köttet och lägg i en bunke. Klappa in alla ingredienser utom spriten. Lägg i en plastpåse och häll eventuellt på gin, vänd runt påsen. Låt stå i kylen cirka 10 timmar, vänd då och då.
  2. Ta ut köttet ur kylen 1 timme innan grillning. (Bäst resultat får man om man grillar rumstempererat kött.) Bind eventuellt upp köttet med ett snöre. Grilla på direkt värme cirka 15 minuter runt om.
  3. Skiva köttet i 0,5 centimeter tunna skivor vid servering. Lika god att äta varm som kall.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lena

2017-06-11

Detta recept har vi aldrig misslyckats med, en klassiker i vår familj.

Malin

2014-06-19

Supergott och enkelt i och med att man kan förbereda dagen innan.

Elisabeth

2012-09-07

Gjorde detta recept fast med lammytterfile blev sagolikt gott döttrarna tyckte det var bland det godaste de hade ätit!

Katarina

2012-08-23

Helt fantastiskt gott, rekomenderas verkligen!

Liknande recept

Fläskfilékebab

(13)

Pannbiff med grönpeppar och persilja

(12)

Tarte flambée med kumminkålsallad

(8)

Hamburgare med spetskål, senapsmajonnäs och picklad rödlök

(1)

Burgare med chilimajo

(4)

Miniburgare med gorgonzola och karamelliserad lök

(0)

Burgare i pitabröd med ajvar och vitlökssås

(10)

Tacobåtar med kycklingfärs

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies