Gravad lax med rödbeta

Gravad lax med rödbeta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

Gravad lax som får färg och smak av rödbetor passar lika bra till jul som midsommar. Recept: Emma Hamberg och Anette Rosvall.

10 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 0.5 dl grovt salt
  • 1 dl socker
  • 1 msk grovkrossad vitpeppar
  • 1 kg laxfilé med skinn, mittbiten, i två delar, fryst i minst två dygn
  • 0.5 dl hackad dill
  • 2 dl rårivna rödbetor
  • 1 dl dillvippor
  • 0.5 dl rostade pinjenötter, eventuellt

Gör så här

  1. Blanda salt, socker och peppar. Gnid inlaxfiléernas köttsidor medblandningen. Strö över dilloch lägg de rivna rödbetornaöver ena laxsidan. Lägg ihop laxsidorna medköttsidorna mot varandra.
  2. Lägg i en plastpåse och låtvila i kylskåp två dygn. Vänd4–5 gånger.
  3. Ta ut laxen ur påsen, skrapa bort rödbetor och kryddor. Skär laxen i sneda skivor, lägg upp på ett fat. Ringla över Salsa verde med dill. Garnera med dillvippor och eventuellt rostade pinjenötter.
  4. Laxen ska frysas eftersom den inte tillagas. Vid frysningen dör eventuella parasiter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Laxsallad med lime och jordnötter

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Lax med lime och ingefära

Betyg
Betyg
(103)
Spara recept

Halstrad tonfiskcarpaccio

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Lax med knaprigt nöttäcke

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Carpaccio på gravad lax med hovmästardressing

Betyg
Betyg
(3)
Gravad lax med rödbeta
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 0.5 dl grovt salt
  • 1 dl socker
  • 1 msk grovkrossad vitpeppar
  • 1 kg laxfilé med skinn, mittbiten, i två delar, fryst i minst två dygn
  • 0.5 dl hackad dill
  • 2 dl rårivna rödbetor
  • 1 dl dillvippor
  • 0.5 dl rostade pinjenötter, eventuellt

Gravad lax med rödbeta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

Gravad lax som får färg och smak av rödbetor passar lika bra till jul som midsommar. Recept: Emma Hamberg och Anette Rosvall.

10 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda salt, socker och peppar. Gnid inlaxfiléernas köttsidor medblandningen. Strö över dilloch lägg de rivna rödbetornaöver ena laxsidan. Lägg ihop laxsidorna medköttsidorna mot varandra.
  2. Lägg i en plastpåse och låtvila i kylskåp två dygn. Vänd4–5 gånger.
  3. Ta ut laxen ur påsen, skrapa bort rödbetor och kryddor. Skär laxen i sneda skivor, lägg upp på ett fat. Ringla över Salsa verde med dill. Garnera med dillvippor och eventuellt rostade pinjenötter.
  4. Laxen ska frysas eftersom den inte tillagas. Vid frysningen dör eventuella parasiter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Laxsallad med lime och jordnötter

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Lax med lime och ingefära

Betyg
Betyg
(103)
Spara recept

Halstrad tonfiskcarpaccio

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Lax med knaprigt nöttäcke

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Carpaccio på gravad lax med hovmästardressing

Betyg
Betyg
(3)