Lax med lime och ingefära

Lax med lime och ingefära

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(103)

En lättlagad laxrätt med cashewnötter, lime, chili och ingefära. Så fräscht och gott recept!

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 urkärnad, finhackad röd chili
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 lime i bitar
  • 1 msk flytande honung
  • 1 msk olja
  • 600 g ben- och skinnfri laxfilé
  • 0.75 msk flingsalt
  • 2 msk olja
  • 500 g broccoli, i buketter
  • 1 dl cashewnötter
  • peppar efter smak
  • salt efter smak
  • Till servering:
  • 3 dl ris

Gör så här

  1. Blanda chili, ingefära, lime, honung och olja.Lägg laxen i ett ugnssäkert fat och fördelachiliblandningen över. Salta. Tillaga mitt iugnen tills laxen har en innertemperatur på50 grader, 20–25 minuter.
  2. Hetta upp olja i en wok. Lägg i broccoli ochwoka på stark värme några minuter. Tillsätt nötterna och woka ytterligare några minuter.Salta och peppra.

Tips

Broccolistjälkarna är också goda!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Berit

2021-07-14

Godare med kokt potatis till, tycker jag!

Liknande recept

Spara recept

Laxsida med couscoussallad

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Quinoasallad med rökt lax

Betyg
Betyg
(76)
Spara recept

Rimmad lax med dillpotatis

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Klassisk strömmingslåda

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Asiatisk tonfisksallad

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Tonfisksallad med vita bönor

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Risnudelsallad med tonfisk och lime

Betyg
Betyg
(80)
Spara recept

Grillad wrap med tonfiskröra

Betyg
Betyg
(23)
Lax med lime och ingefära
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 1 urkärnad, finhackad röd chili
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 lime i bitar
  • 1 msk flytande honung
  • 1 msk olja
  • 600 g ben- och skinnfri laxfilé
  • 0.75 msk flingsalt
  • 2 msk olja
  • 500 g broccoli, i buketter
  • 1 dl cashewnötter
  • peppar efter smak
  • salt efter smak
  • Till servering:
  • 3 dl ris

Lax med lime och ingefära

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(103)

En lättlagad laxrätt med cashewnötter, lime, chili och ingefära. Så fräscht och gott recept!

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda chili, ingefära, lime, honung och olja.Lägg laxen i ett ugnssäkert fat och fördelachiliblandningen över. Salta. Tillaga mitt iugnen tills laxen har en innertemperatur på50 grader, 20–25 minuter.
  2. Hetta upp olja i en wok. Lägg i broccoli ochwoka på stark värme några minuter. Tillsätt nötterna och woka ytterligare några minuter.Salta och peppra.

Tips

Broccolistjälkarna är också goda!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Berit

2021-07-14

Godare med kokt potatis till, tycker jag!

Liknande recept

Spara recept

Laxsida med couscoussallad

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Quinoasallad med rökt lax

Betyg
Betyg
(76)
Spara recept

Rimmad lax med dillpotatis

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Klassisk strömmingslåda

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Asiatisk tonfisksallad

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Tonfisksallad med vita bönor

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Risnudelsallad med tonfisk och lime

Betyg
Betyg
(80)
Spara recept

Grillad wrap med tonfiskröra

Betyg
Betyg
(23)