Halstrad tonfiskcarpaccio
  • Tid 20 min + 30 min i kylen

Halstrad tonfiskcarpaccio

0 (0 betyg)

Asiatiska smaker samsas på tallriken tillsammans med den halstrade tonfisken. En asiatisk carpaccio som blir den perfekta starten på grillkvällen.

  • Tillagningstid 20 min + 30 min i kylen
  • Ingredienser 8

Ingredienser

8 bufféportioner
  • 400 g färsk tonfisk
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk ljus sirap
  • 2 tsk vatten
  • 0.5 tsk ättiksprit (12 %)
  • 0.5 röd chili, finhackad
  • 0.5 kruka koriander
  • 0.5 dl hackade salta jordnötter
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Grilla eller stek tonfisken runtom på riktigt hög värme, tills du får en stekyta, fisken ska vara rå inuti. Skär tonfisken i ½ cm tjocka skivor och lägg på ett fat.

  2. 2

    Rör ihop soja, sirap, vatten, ättika och chili. Skeda vinägretten över tonfisken och toppa med hackad koriander och jordnötter.

Servering

Servera gärna med limeklyftor

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Det är lättare att skära tonfisken om du kyler ner den efter tillagning.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar