Tonfisk med gurksalsa
  • Tid 20 min

Tonfisk med gurksalsa

4 (2 betyg)

Grillad tonfisk med smak av ostronsås.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 8

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g tonfiskfilé
  • ostronsås
Gurksalsa:
  • 1 finhackad gurka
  • 1 msk olja
  • 3 msk hackad inlagd ingefära (gari)
  • 0.5 urkärnad finhackad röd chili
  • 0.5 tsk salt
  • 2 hackad thaibasilika
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Ta ut tonfisken ur kylskåpet 30 minuter innan den ska tillagas.

Gurksalsa

  1. 1

    Blanda alla ingredienserna till gurksalsan. Låt dra i kylskåp medan du gör fisken.

  2. 2

    Skär fisken i fyra skivor och pensla med ostronsås på båda sidorna. Grilla fisken mycket hastigt, cirka 2 minuter per sida. Låt den vara rå i mitten, fisken blir torr om den genomsteks.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar