Fläskfilé tonnato
  • Tid 40 min

Fläskfilé tonnato

1.83 (6 betyg)

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 16

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g fläskfilé
  • 1 msk olja
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
Sås:
  • 1 burk tonfisk i vatten (185 g)
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk citron, pressad
  • 1 msk små kapris
  • 0.5 tsk salt
Tillbehör:
  • 1 citroner, i klyftor
  • 2 msk färska oreganoblad
  • 1 dl svarta oliver
  • 2 msk små kapris
  • 8 kapris cocktail
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Salta och peppra filén och bryn den runt om i olja i en stekpanna. Efterstek under lock på svag värme tills innertemperaturen är 68 grader, 15-20 minuter. Eller i en ugnssäker form i ugnen på 175°. Låt vila 5-10 min innan det skärs upp. Skär köttet i tunna skivor och lägg på ett serveringsfat.

  2. 2

    Mixa ingredienserna till såsen i en matberedare/mixer. Ta även med spadet från fisken. Smaka av med salt. Bred ut såsen över köttet. Lägg på citron, oregano, oliver och kapris. Servera gärna med kokt potatis och blandad sallad.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar