
Fläskfilé tonnato
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
- 500 g fläskfilé
- 1 msk olja
- 0.5 tsk svartpeppar
- 0.5 tsk salt
- Sås:
- 1 burk tonfisk i vatten (185 g)
- 1 dl crème fraiche
- 1 dl majonnäs
- 1 vitlöksklyfta
- 1 msk citron, pressad
- 1 msk små kapris
- 0.5 tsk salt
- Tillbehör:
- 1 citroner, i klyftor
- 2 msk färska oreganoblad
- 1 dl svarta oliver
- 2 msk små kapris
- 8 kapris cocktail
Gör så här
- Salta och peppra filén och bryn den runt om i olja i en stekpanna. Efterstek under lock på svag värme tills innertemperaturen är 68 grader, 15-20 minuter. Eller i en ugnssäker form i ugnen på 175°. Låt vila 5-10 min innan det skärs upp. Skär köttet i tunna skivor och lägg på ett serveringsfat.
- Mixa ingredienserna till såsen i en matberedare/mixer. Ta även med spadet från fisken. Smaka av med salt. Bred ut såsen över köttet. Lägg på citron, oregano, oliver och kapris. Servera gärna med kokt potatis och blandad sallad.
Fläskfilé tonnato
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Gör så här
- Salta och peppra filén och bryn den runt om i olja i en stekpanna. Efterstek under lock på svag värme tills innertemperaturen är 68 grader, 15-20 minuter. Eller i en ugnssäker form i ugnen på 175°. Låt vila 5-10 min innan det skärs upp. Skär köttet i tunna skivor och lägg på ett serveringsfat.
- Mixa ingredienserna till såsen i en matberedare/mixer. Ta även med spadet från fisken. Smaka av med salt. Bred ut såsen över köttet. Lägg på citron, oregano, oliver och kapris. Servera gärna med kokt potatis och blandad sallad.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!