Fläskfilé tonnato

Fläskfilé tonnato

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
  • 500 g fläskfilé
  • 1 msk olja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Sås:
  • 1 burk tonfisk i vatten (185 g)
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk citron, pressad
  • 1 msk små kapris
  • 0.5 tsk salt
  • Tillbehör:
  • 1 citroner, i klyftor
  • 2 msk färska oreganoblad
  • 1 dl svarta oliver
  • 2 msk små kapris
  • 8 kapris cocktail

Gör så här

  1. Salta och peppra filén och bryn den runt om i olja i en stekpanna. Efterstek under lock på svag värme tills innertemperaturen är 68 grader, 15-20 minuter. Eller i en ugnssäker form i ugnen på 175°. Låt vila 5-10 min innan det skärs upp. Skär köttet i tunna skivor och lägg på ett serveringsfat.
  2. Mixa ingredienserna till såsen i en matberedare/mixer. Ta även med spadet från fisken. Smaka av med salt. Bred ut såsen över köttet. Lägg på citron, oregano, oliver och kapris. Servera gärna med kokt potatis och blandad sallad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Fläskfilé tonnato
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 500 g fläskfilé
  • 1 msk olja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Sås:
  • 1 burk tonfisk i vatten (185 g)
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk citron, pressad
  • 1 msk små kapris
  • 0.5 tsk salt
  • Tillbehör:
  • 1 citroner, i klyftor
  • 2 msk färska oreganoblad
  • 1 dl svarta oliver
  • 2 msk små kapris
  • 8 kapris cocktail

Fläskfilé tonnato

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Salta och peppra filén och bryn den runt om i olja i en stekpanna. Efterstek under lock på svag värme tills innertemperaturen är 68 grader, 15-20 minuter. Eller i en ugnssäker form i ugnen på 175°. Låt vila 5-10 min innan det skärs upp. Skär köttet i tunna skivor och lägg på ett serveringsfat.
  2. Mixa ingredienserna till såsen i en matberedare/mixer. Ta även med spadet från fisken. Smaka av med salt. Bred ut såsen över köttet. Lägg på citron, oregano, oliver och kapris. Servera gärna med kokt potatis och blandad sallad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!