Spicy tuna roll

Spicy tuna roll

3.14 (7 betyg)

Hemgjorda sushirullar, det är lite pyssel, men resultatet blir lika gott som på den bästa sushirestaurang.

  • Ingredienser 12

Tillagningstid: 1,5 tim inkl koktid och blötläggning

Ingredienser

4 portioner
  • 2.5 dl sushiris
  • 2 msk risvinäger
  • 1.5 msk strösocker
  • 4 nori-ark
  • 0.5 gurka, i stavar
  • 0.5 rättika, skalad, i stavar
  • 200 g färsk tonfisk (eller lax)
  • srirachamajonnäs
  • 2 dl rostad lök
Till servering
  • japansk soja
  • gari
  • sjögrässallad
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skölj, blötlägg och koka riset enligt förpackningen. Värm risvinäger och socker tills sockret smält och rör ner i riset när det svalnat något.

  2. 2

    Lägg ut nori-ark på bänken och fördela ris över hela förutom de 2 närmaste cm mot ena långsidan. Strö över rostad lök.

  3. 3

    Placera en bit plastfolie över arket. Tryck till så att riset och löken fäster och vänd runt så att nori-arket är uppåt.

  4. 4

    Lägg gurkstavar och rättikastavar längs med långsidan där riset är ända mot kanten. Lägg även på en bit tonfisk skuren på samma sätt.

  5. 5

    Ringla över srirachamajo och rulla ihop till en kompakt rulle. Gör likadant med alla nori-ark. Skär upp rullarna i 1–2 cm stora bitar. Servera med soja, gari och ev sjögrässallad.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Det finns sushivinäger att köpa (risvinäger och socker blandat).
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Jeanette

    Jättegott!