Limegravad lax med gurksallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Tillagningstid: 10 minuter + 6-8 timmar för gravning
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl pressad lime
  • 1 skalad och finhackad rödlök
  • 1 urkärnad och finhackad röd chili
  • 400 g tinad laxfilé som varit fryst minst 2 dygn, eller salmalax
  • 1.5 tsk salt
  • Gurksallad:
  • 0.5 dl sesamfrön
  • 3 msk neutral olja
  • 0.5 tsk sesamolja
  • 3 msk risvinäger
  • 1 msk pressad lime
  • 1 skalad och urkärnad gurka, skivad i tunna, sneda skivor
  • 0.5 dl färsk koriander, hackad
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Blanda pressad lime, salt, lök och chili i en bunke. Ta bort eventuellt skinn och ben från laxen. Lägg laxbiten i limemarinaden, se till att marinaden täcker fisken. Täck med plastfolie och låt stå i kylen 6-8 timmar. Ta upp laxen ur lagen och skär tunna skivor. Garnera gärna med lite extra lök och chili.
  2. Gurksallad: Rosta sesamfröna i en torr stekpanna. Blanda olja, vinäger, pressad lime och salt i en skål. Vänd ner sesamfrön, gurka och koriander.
  3. När laxen inte tillagas behöver den vara fryst minst två dygn för att eventuella bakterier ska dö. Salmalax däremot behöver inte frysas.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Grönsakssoppa med lax och krutonger

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Citron- och fänkålssillsallad

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Laxsashimi

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Tomat- och kaprissill med körsbärstomater

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Laxsashimi med sesamfrön

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Lax- och gösceviche

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Filodegsknyten med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Krämig rucolasill

Betyg
Betyg
(9)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 2 dl pressad lime
  • 1 skalad och finhackad rödlök
  • 1 urkärnad och finhackad röd chili
  • 400 g tinad laxfilé som varit fryst minst 2 dygn, eller salmalax
  • 1.5 tsk salt
  • Gurksallad:
  • 0.5 dl sesamfrön
  • 3 msk neutral olja
  • 0.5 tsk sesamolja
  • 3 msk risvinäger
  • 1 msk pressad lime
  • 1 skalad och urkärnad gurka, skivad i tunna, sneda skivor
  • 0.5 dl färsk koriander, hackad
  • 0.5 tsk salt

Limegravad lax med gurksallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Tillagningstid: 10 minuter + 6-8 timmar för gravning
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda pressad lime, salt, lök och chili i en bunke. Ta bort eventuellt skinn och ben från laxen. Lägg laxbiten i limemarinaden, se till att marinaden täcker fisken. Täck med plastfolie och låt stå i kylen 6-8 timmar. Ta upp laxen ur lagen och skär tunna skivor. Garnera gärna med lite extra lök och chili.
  2. Gurksallad: Rosta sesamfröna i en torr stekpanna. Blanda olja, vinäger, pressad lime och salt i en skål. Vänd ner sesamfrön, gurka och koriander.
  3. När laxen inte tillagas behöver den vara fryst minst två dygn för att eventuella bakterier ska dö. Salmalax däremot behöver inte frysas.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Grönsakssoppa med lax och krutonger

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Citron- och fänkålssillsallad

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Laxsashimi

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Tomat- och kaprissill med körsbärstomater

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Laxsashimi med sesamfrön

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Lax- och gösceviche

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Filodegsknyten med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Krämig rucolasill

Betyg
Betyg
(9)