Bakade jordärtskockor med crème fraiche och löjrom
  • Tid 30 min
  • Ugn 175º

Bakade jordärtskockor med crème fraiche och löjrom

2 (2 betyg)

En läcker munsbit att inleda en måltid med. Den söta jordärtskockans smak gifter sig perfekt med salt löjrom och sval crème fraiche. Passar också bra på buffébordet!

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 6
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

6 bufféportioner
  • 500 g jordärtskockor
  • salt
  • 2 dl crème fraiche
  • 0.5 rödlök, finhackad
  • 30 g löjrom eller annan rom
  • dill, till garnering
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Tvätta och fördela jordärtskockorna på en plåt och rosta mitt i ugnen tills de är mjuka, ca 15 min beroende på storlek.

  2. 2

    Skär ett snitt längs ovansidan och tryck till från sidorna så att snittet öppnar sig, låt svalna lite. Strö över lite salt. Klicka på crème fraiche och toppa med lök, rom och dill.

Servering

Gott och vackert att strö på finskuren gräslök.
Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Coop webbredaktör

    Till Kim: Det beror på kvalitén på jordärtskockorna. Vissa vinter-jordärtskockor är hårdare etc. Ett tips är att koka dem innan de ska in i ugnen.

  • Kim

    God kombination, men receptet var väldigt missvisande. Vi hade jordärtskockor som var 2-4 cm i diameter och efter 60 min i ugnen var inte ens de minsta mjuka. Vi gav upp och åt dem ändå vilket var väldigt svårt även om smaken var god.

  • Annika

    Så gott recept!