Bakade jordärtskockor med crème fraiche och löjrom

Bakade jordärtskockor med crème fraiche och löjrom

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

En läcker munsbit att inleda en måltid med. Den söta jordärtskockans smak gifter sig perfekt med salt löjrom och sval crème fraiche. Passar också bra på buffébordet!

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g jordärtskockor
  • 2 dl crème fraiche
  • 0.5 rödlök, finhackad
  • 30 g löjrom eller annan rom
  • dill, till garnering
  • salt

Gör så här

  1. Tvätta och fördela jordärtskockorna på en plåt och rosta mitt i ugnen tills de är mjuka, ca 15 min beroende på storlek.
  2. Skär ett snitt längs ovansidan och tryck till från sidorna så att snittet öppnar sig, låt svalna lite. Strö över lite salt. Klicka på crème fraiche och toppa med lök, rom och dill.

Servering

Gott och vackert att strö på finskuren gräslök.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2018-04-09

Till Kim: Det beror på kvalitén på jordärtskockorna. Vissa vinter-jordärtskockor är hårdare etc. Ett tips är att koka dem innan de ska in i ugnen.

Kim

2018-03-31

God kombination, men receptet var väldigt missvisande. Vi hade jordärtskockor som var 2-4 cm i diameter och efter 60 min i ugnen var inte ens de minsta mjuka. Vi gav upp och åt dem ändå vilket var väldigt svårt även om smaken var god.

Annika

2018-03-21

Så gott recept!

Liknande recept

Spara recept

Snabbgravad sashimi med senapsmajonnäs

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Deviled eggs – kryddade ägg

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Laxtartar till förrätt

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Brötchen med lax och färskost

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Marinerad lax med ponzu

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Enkla gravlaxbakelser

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Filodegsknyten med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Calamari med panko

Betyg
Betyg
(5)
Bakade jordärtskockor med crème fraiche och löjrom
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 500 g jordärtskockor
  • 2 dl crème fraiche
  • 0.5 rödlök, finhackad
  • 30 g löjrom eller annan rom
  • dill, till garnering
  • salt

Bakade jordärtskockor med crème fraiche och löjrom

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

En läcker munsbit att inleda en måltid med. Den söta jordärtskockans smak gifter sig perfekt med salt löjrom och sval crème fraiche. Passar också bra på buffébordet!

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tvätta och fördela jordärtskockorna på en plåt och rosta mitt i ugnen tills de är mjuka, ca 15 min beroende på storlek.
  2. Skär ett snitt längs ovansidan och tryck till från sidorna så att snittet öppnar sig, låt svalna lite. Strö över lite salt. Klicka på crème fraiche och toppa med lök, rom och dill.

Servering

Gott och vackert att strö på finskuren gräslök.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2018-04-09

Till Kim: Det beror på kvalitén på jordärtskockorna. Vissa vinter-jordärtskockor är hårdare etc. Ett tips är att koka dem innan de ska in i ugnen.

Kim

2018-03-31

God kombination, men receptet var väldigt missvisande. Vi hade jordärtskockor som var 2-4 cm i diameter och efter 60 min i ugnen var inte ens de minsta mjuka. Vi gav upp och åt dem ändå vilket var väldigt svårt även om smaken var god.

Annika

2018-03-21

Så gott recept!

Liknande recept

Spara recept

Snabbgravad sashimi med senapsmajonnäs

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Deviled eggs – kryddade ägg

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Laxtartar till förrätt

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Brötchen med lax och färskost

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Marinerad lax med ponzu

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Enkla gravlaxbakelser

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Filodegsknyten med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Calamari med panko

Betyg
Betyg
(5)