Laxsashimi med sesamfrön

Laxsashimi med sesamfrön

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(27)

Lättlagad "sushi".

Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g laxfilé, t ex Salma
  • 2 msk svarta sesamfrön
  • 2 msk sesamfrön
  • 0.5 msk flingsalt
  • 2 tsk olja
  • Till servering:
  • 1 skivad avokado
  • gari - inlagd ingefära
  • wasabi
  • japansk soja

Gör så här

  1. Skär laxen i avlånga bitar, ca 3 cm tjocka. Blanda sesamfröna med salt på en tallrik och rulla laxbitarna så det täcks helt.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek laxbitarna hastigt runt om. Laxen ska fortfarande vara helt rå inuti. Skiva laxen i 1 cm tjocka skivor med en vass kniv.
  3. Lägg lax, avokado, gari och en klick wasabi på 4 tallrikar. Servera med varsin liten skål med soja att doppa i.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Laxtartar till förrätt

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Ansjovisröra med brynt smör

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Enkel Janssons frestelse

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Deviled eggs – kryddade ägg

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Calamari med panko

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Snabbgravad sashimi med senapsmajonnäs

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Brötchen med lax och färskost

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Marinerad lax med ponzu

Betyg
Betyg
(9)
Laxsashimi med sesamfrön
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 400 g laxfilé, t ex Salma
  • 2 msk svarta sesamfrön
  • 2 msk sesamfrön
  • 0.5 msk flingsalt
  • 2 tsk olja
  • Till servering:
  • 1 skivad avokado
  • gari - inlagd ingefära
  • wasabi
  • japansk soja

Laxsashimi med sesamfrön

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(27)

Lättlagad "sushi".

Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär laxen i avlånga bitar, ca 3 cm tjocka. Blanda sesamfröna med salt på en tallrik och rulla laxbitarna så det täcks helt.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek laxbitarna hastigt runt om. Laxen ska fortfarande vara helt rå inuti. Skiva laxen i 1 cm tjocka skivor med en vass kniv.
  3. Lägg lax, avokado, gari och en klick wasabi på 4 tallrikar. Servera med varsin liten skål med soja att doppa i.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Laxtartar till förrätt

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Ansjovisröra med brynt smör

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Enkel Janssons frestelse

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Deviled eggs – kryddade ägg

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Calamari med panko

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Snabbgravad sashimi med senapsmajonnäs

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Brötchen med lax och färskost

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Marinerad lax med ponzu

Betyg
Betyg
(9)