Laxsashimi med sesamfrön
  • Tid 10 min

Laxsashimi med sesamfrön

3.79 (24 betyg)

Lättlagad "sushi".

  • Tillagningstid 10 min
  • Ingredienser 9

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g laxfilé, t ex Salma
  • 2 msk svarta sesamfrön
  • 2 msk sesamfrön
  • 0.5 msk flingsalt
  • 2 tsk olja
Till servering:
  • 1 skivad avokado
  • gari - inlagd ingefära
  • wasabi
  • japansk soja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skär laxen i avlånga bitar, ca 3 cm tjocka. Blanda sesamfröna med salt på en tallrik och rulla laxbitarna så det täcks helt.

  2. 2

    Hetta upp olja i en stekpanna och stek laxbitarna hastigt runt om. Laxen ska fortfarande vara helt rå inuti. Skiva laxen i 1 cm tjocka skivor med en vass kniv.

  3. 3

    Lägg lax, avokado, gari och en klick wasabi på 4 tallrikar. Servera med varsin liten skål med soja att doppa i.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar