För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Gravad lax med ägghalvor och rom

Betyg (1-5):
2.71 (7 betyg)

Enkel och snabb gravad lax med löskokta ägghalvor och rom som garneras med sallad och gräslök. Laxen är inte helt genomgravad utan en aning rå i mitten vilket gör den extra god!

Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g laxfilé i bit
  • 0.75 dl flingsalt
  • 0.5 dl strösocker
  • 0.5 tsk grovmortlad svartpeppar
  • 0.5 kruka hackad dill
  • Till servering:
  • 4 löskokta ägg
  • 40 g valfri rom
  • gräslök
  • salladsblad

Gör så här

  1. Blanda salt, socker, peppar och dill. Fördela saltblandningen runt om laxen och låt stå i rumstemperatur 1 timme. Torka av saltet med hushållspapper.
  2. Skär laxen i tunna skivor vid servering. Servera med ägghalvor, rom och garnera med sallad.

Tips

För perfekt gula, lägg äggen i en kastrull med vatten. När vattnet börjar koka, låt sjuda 4 ½ min.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Västerbottenspaj med rullströmming

(0)

Äpple- och pepparrotssill

(117)

Gravad lax med rosépeppar

(7)

Limeströmming

(0)

Deviled eggs – kryddade ägg

(8)

Lenas medelhavssill

(1)

Marinmarinerad lax

(7)

Spett med bläckfisk och räkor

(2)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 600 g laxfilé i bit
  • 0.75 dl flingsalt
  • 0.5 dl strösocker
  • 0.5 tsk grovmortlad svartpeppar
  • 0.5 kruka hackad dill
  • Till servering:
  • 4 löskokta ägg
  • 40 g valfri rom
  • gräslök
  • salladsblad

Gravad lax med ägghalvor och rom

Betyg (1-5):
2.71 (7 betyg)

Enkel och snabb gravad lax med löskokta ägghalvor och rom som garneras med sallad och gräslök. Laxen är inte helt genomgravad utan en aning rå i mitten vilket gör den extra god!

Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda salt, socker, peppar och dill. Fördela saltblandningen runt om laxen och låt stå i rumstemperatur 1 timme. Torka av saltet med hushållspapper.
  2. Skär laxen i tunna skivor vid servering. Servera med ägghalvor, rom och garnera med sallad.

Tips

För perfekt gula, lägg äggen i en kastrull med vatten. När vattnet börjar koka, låt sjuda 4 ½ min.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Västerbottenspaj med rullströmming

(0)

Äpple- och pepparrotssill

(117)

Gravad lax med rosépeppar

(7)

Limeströmming

(0)

Deviled eggs – kryddade ägg

(8)

Lenas medelhavssill

(1)

Marinmarinerad lax

(7)

Spett med bläckfisk och räkor

(2)