Gräddtårta

Gräddtårta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Klassisk gräddtårta med vaniljkräm, mosade hallon och vispgrädde. Den perfekta sommartårtan.

Tillagningstid: 30 min + tid att svalna
12 bitar
  • 1 tårtbotten (320 g)
  • 225 g hallon
  • 2 msk strösocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 liter färska bär, t ex jordgubbar eller hallon
  • citronmeliss
  • Vaniljkräm
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 äggulor
  • 1 msk vaniljsocker

Gör så här

  1. Lägg alla ingredienser till vaniljkrämen i en kastrull. Sjud försiktigt under omrörning tills det tjocknar, det ska inte koka. Låt svalna.
  2. Mosa hallonen och blanda med socker. Bred ut hälften av hallonen på en av bottnarna och bred ut hälften av vaniljkrämen ovanpå.
  3. Lägg på en till botten och bred ut resten av hallonen och vaniljkrämen. Lägg på ytterligare en botten. Vispa grädden och täck tårtan med den. Garnera med färska bär och citronmeliss.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gräddtårta
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 tårtbotten (320 g)
  • 225 g hallon
  • 2 msk strösocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 liter färska bär, t ex jordgubbar eller hallon
  • citronmeliss
  • Vaniljkräm
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 äggulor
  • 1 msk vaniljsocker

Gräddtårta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Klassisk gräddtårta med vaniljkräm, mosade hallon och vispgrädde. Den perfekta sommartårtan.

Tillagningstid: 30 min + tid att svalna
12 bitar

Gör så här

  1. Lägg alla ingredienser till vaniljkrämen i en kastrull. Sjud försiktigt under omrörning tills det tjocknar, det ska inte koka. Låt svalna.
  2. Mosa hallonen och blanda med socker. Bred ut hälften av hallonen på en av bottnarna och bred ut hälften av vaniljkrämen ovanpå.
  3. Lägg på en till botten och bred ut resten av hallonen och vaniljkrämen. Lägg på ytterligare en botten. Vispa grädden och täck tårtan med den. Garnera med färska bär och citronmeliss.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!