Gräddfilspannacotta med kanelstekta äpplen

Gräddfilspannacotta med kanelstekta äpplen

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 gelatinblad
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 tsk mortlad kardemumma
  • 4 msk strösocker
  • 3 dl gräddfil
  • Kanelstekta äpplen
  • 3 äpplen
  • 2 msk smör
  • 1 tsk kanel
  • 2 msk honung

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp grädde, kardemumma och socker. Ta kastrullen från värmen, lyft i gelatinbladen och rör om tills de smält. Rör i gräddfilen. Häll blandningen i portionsformar eller glas. Låt stå i kylen minst 3 tim.
  2. Tärna äpplena och stek med smör, kanel och honung på hög värme tills de är gyllene. Lägg en sked på varje pannacotta och servera direkt.

Tips

Byt delar av grädden mot mer av gräddfilen för en smalare variant!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kardemummapannacotta med havtornstopping

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Saffransvåfflor med hallon och grädde

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Äppelterrine med lagerbladsglass

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Grillade aprikoser med vispad vanilj-crème fraiche

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Kokostårta

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Saffranspannkaka med smetana och rårörda björnbär

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Jordgubbsmuffins med vaniljyoghurttopping

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Yoghurtdessert med mango och kardemumma

Betyg
Betyg
(55)
Gräddfilspannacotta med kanelstekta äpplen
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 2 gelatinblad
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 tsk mortlad kardemumma
  • 4 msk strösocker
  • 3 dl gräddfil
  • Kanelstekta äpplen
  • 3 äpplen
  • 2 msk smör
  • 1 tsk kanel
  • 2 msk honung

Gräddfilspannacotta med kanelstekta äpplen

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp grädde, kardemumma och socker. Ta kastrullen från värmen, lyft i gelatinbladen och rör om tills de smält. Rör i gräddfilen. Häll blandningen i portionsformar eller glas. Låt stå i kylen minst 3 tim.
  2. Tärna äpplena och stek med smör, kanel och honung på hög värme tills de är gyllene. Lägg en sked på varje pannacotta och servera direkt.

Tips

Byt delar av grädden mot mer av gräddfilen för en smalare variant!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kardemummapannacotta med havtornstopping

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Saffransvåfflor med hallon och grädde

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Äppelterrine med lagerbladsglass

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Grillade aprikoser med vispad vanilj-crème fraiche

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Kokostårta

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Saffranspannkaka med smetana och rårörda björnbär

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Jordgubbsmuffins med vaniljyoghurttopping

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Yoghurtdessert med mango och kardemumma

Betyg
Betyg
(55)