Yoghurtdessert med mango och kardemumma
  • Tid 20 min

Yoghurtdessert med mango och kardemumma

3.35 (54 betyg)

Varva syrlig yoghurt med söt chockladblandning i höga portionsglas.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 7

Ingredienser

4 portioner
  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 1 msk florsocker
  • 0.5 citron, rivet skal
  • 2 dl tärnad mango
  • 100 g finhackad mörk choklad
  • 2 msk råsocker
  • 2 tsk mortalde kardemummakärnor
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda youghurt med florsocker, citronskal och mango.

  2. 2

    Blanda choklad, råsocker och kardemummakärnor. Spara lite kardemumma att garnera med.

  3. 3

    Varva yoghurt och chokladblandning i fyra portionsglas, strö på lite kardemumma och servera väl kyld.

Sätt ett betyg

5 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Hanna webbredaktör

    Till Yvonne: Man kan byta ut chokladen mot hackade nötter.

  • Yvonne

    Vad kan man byta ut chokladen mot, det får inte vara något med socker i ?

  • Maria

    Det var vuxensmak på denna! Vi använde 85% mörk choklad, lite mer lättillgänglig med en "ljusare" choklad kanske? Annars mycket god, barnen tyckte det smakare för mycket kardemumma.

  • Britta/webbredaktionen

    @Evelina Det ska vara mortlade kardemummakärnor.

Visa fler