Gösfilé med frasigt Earl Grey-täcke

Betyg (1-5):
3.88 (8 betyg)

Upplev te på nytt sätt. Med teblad som panering och i vitvinssås visar den här rätten att te inte bara är till för att drickas.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Täcke:
  • 1 dl riven parmesan
  • 2 tsk svarta teblad (earl grey)
  • 2 rivna brödskivor av formfranska
  • 0.5 dl cashewnötter
  • 1 dl färsk basilika, plockade blad
  • 3 msk olivolja
  • 1 krm svartpeppar
  • 600 g gösfilé
  • 250 g körsbärstomater
  • Vitvinssås:
  • 2 dl utspädd fiskbuljong
  • 0.5 dl vitt vin
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 tepåse citronte
  • Tillbehör:
  • 500 g kokt potatis
  • 200 g bladspenat
  • 5 hela vårlökar
  • 250 g grön sparris

Gör så här

  1. Mixa parmesanost, teblad, bröd, cashewnötter, basilika och olivolja till en jämn massa med en mixer. Tillsätt salt och peppar. Lägg portionsbitar av gösfilé i en smord, ugnssäker form och bred massan över fisken.
  2. Ställ in i ugnen och baka cirka 20 minuter, tills täcket blivit knaprigt och fisken är klar. Lägg tomaterna tillsammans med fisken de sista 10 minuterna. Koka upp fiskbuljong, vin och crème fraiche. Doppa ned tepåsen och låt såsen ta smak av teet i cirka en halv minut.
  3. Servera fisken med nykokt potatis, lätt frästa grönsaker som bladspenat, knipplök, grön sparris samt tomaterna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Alfons

2014-01-08

Låtet godare än vad det blir.

Liknande recept

Blomkåls- Jansson

(96)

Laxpudding - enkelt recept

(43)

Bowl med sashimilax

(4)

Laxsida med picklad färskpotatissallad

(11)

Inkokt lax med ingefära och krämig wasabisås

(5)

Fish tacos deluxe

(32)

Krämig pastasallad med varmrökt lax och dill

(9)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)
17 st
  • Täcke:
  • 1 dl riven parmesan
  • 2 tsk svarta teblad (earl grey)
  • 2 rivna brödskivor av formfranska
  • 0.5 dl cashewnötter
  • 1 dl färsk basilika, plockade blad
  • 3 msk olivolja
  • 1 krm svartpeppar
  • 600 g gösfilé
  • 250 g körsbärstomater
  • Vitvinssås:
  • 2 dl utspädd fiskbuljong
  • 0.5 dl vitt vin
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 tepåse citronte
  • Tillbehör:
  • 500 g kokt potatis
  • 200 g bladspenat
  • 5 hela vårlökar
  • 250 g grön sparris

Gösfilé med frasigt Earl Grey-täcke

Betyg (1-5):
3.88 (8 betyg)

Upplev te på nytt sätt. Med teblad som panering och i vitvinssås visar den här rätten att te inte bara är till för att drickas.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mixa parmesanost, teblad, bröd, cashewnötter, basilika och olivolja till en jämn massa med en mixer. Tillsätt salt och peppar. Lägg portionsbitar av gösfilé i en smord, ugnssäker form och bred massan över fisken.
  2. Ställ in i ugnen och baka cirka 20 minuter, tills täcket blivit knaprigt och fisken är klar. Lägg tomaterna tillsammans med fisken de sista 10 minuterna. Koka upp fiskbuljong, vin och crème fraiche. Doppa ned tepåsen och låt såsen ta smak av teet i cirka en halv minut.
  3. Servera fisken med nykokt potatis, lätt frästa grönsaker som bladspenat, knipplök, grön sparris samt tomaterna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Alfons

2014-01-08

Låtet godare än vad det blir.

Liknande recept

Blomkåls- Jansson

(96)

Laxpudding - enkelt recept

(43)

Bowl med sashimilax

(4)

Laxsida med picklad färskpotatissallad

(11)

Inkokt lax med ingefära och krämig wasabisås

(5)

Fish tacos deluxe

(32)

Krämig pastasallad med varmrökt lax och dill

(9)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies