
Caldeirada
Betyg (1-5):
En riktigt mustig fiskgryta smaksatt med koriander, vitlök och lagerblad.
Tillagningstid: 35 minuter
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 3 gula lökar
- 3 msk olivolja
- 800 g krossade tomater ( 400 g = en burk)
- 2 liter fiskbuljong
- 1 citron, rivet skal
- 4 vitlöksklyftor
- 1 kg blandade fisksorter, t.ex. sej, gös, torsk
- 300 g räkor med skal
- 2 lagerblad
- 2 msk koriander
- 0.5 tsk peppar
- 0.5 tsk salt
Gör så här
- Skala och hacka löken. Fräs den mjuk i olivolja i en rymlig gryta, ca 4 liter. Tillsätt burktomaterna, fiskbuljong, citronskal och pressad vitlök. Koka i ca 10 minuter.
- Skär under tiden fiskfiléerna i bitar och skala räkorna. Sjud fisken i soppan i ca 5 minuter. Tillsätt lagerblad, koriander och räkor. Smaka av med salt och peppar.
Servering
Servera med kokt potatis och en skiva fullkornsbröd.
Caldeirada
Betyg (1-5):
En riktigt mustig fiskgryta smaksatt med koriander, vitlök och lagerblad.
Tillagningstid: 35 minuter
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Skala och hacka löken. Fräs den mjuk i olivolja i en rymlig gryta, ca 4 liter. Tillsätt burktomaterna, fiskbuljong, citronskal och pressad vitlök. Koka i ca 10 minuter.
- Skär under tiden fiskfiléerna i bitar och skala räkorna. Sjud fisken i soppan i ca 5 minuter. Tillsätt lagerblad, koriander och räkor. Smaka av med salt och peppar.
Servering
Servera med kokt potatis och en skiva fullkornsbröd.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!