Gös med pikant sås

Gös med pikant sås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Läckert sprödbakad fisk med gräddig ansjovissås.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
  • 600 g gösfilé
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 uppvispat ägg
  • 3 msk ströbröd
  • 1 msk smör
  • 50 g ansjovisfilé
  • 1.5 dl matlagningsgrädde
  • 1 krm peppar (efter smak)
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Salta fiskfiléerna. Vänd dem i vetemjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd. Stek fisken gyllenbrun i fettet i en stekpanna. Ta upp på fat och håll varmt.
  2. Lägg ansjovisen, utan spad, i pannan och låt den smälta ner. Häll i grädden och låt koka upp under omrörning. Smaka av med lite peppar och ansjovisspad.

Servering

Servera fisken och såsen med kokt, pressad potatis, lättfräst spenat och citronklyftor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jan Erik Eriksson

2013-02-01

Klart Godkännd

Gös med pikant sås
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 600 g gösfilé
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 uppvispat ägg
  • 3 msk ströbröd
  • 1 msk smör
  • 50 g ansjovisfilé
  • 1.5 dl matlagningsgrädde
  • 1 krm peppar (efter smak)
  • 0.5 tsk salt

Gös med pikant sås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Läckert sprödbakad fisk med gräddig ansjovissås.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Salta fiskfiléerna. Vänd dem i vetemjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd. Stek fisken gyllenbrun i fettet i en stekpanna. Ta upp på fat och håll varmt.
  2. Lägg ansjovisen, utan spad, i pannan och låt den smälta ner. Häll i grädden och låt koka upp under omrörning. Smaka av med lite peppar och ansjovisspad.

Servering

Servera fisken och såsen med kokt, pressad potatis, lättfräst spenat och citronklyftor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jan Erik Eriksson

2013-02-01

Klart Godkännd